VALNØTTBRØD | uten heving

16. januar 2020 | Boller & Brød, Oppskrifter

APPLE HER GOOGLE HER

Jeg lurer på om jeg har klart å komme såpass godt i gang med året at jeg kan driste meg til å puste liv i ukas bakst igjen. Tørr ikke love noe helt ennå, men tid til dette brødet har jeg i alle fall hatt denne uka. Og siden det hverken skal eltes eller heves så tenker jeg at dette har alle tid til!

Det er med andre ord det perfekte frokost/lunsjbrødet å bake i helgen når man gjerne vil servere noe ekstra godt. For hva er vel bedre enn ferskt brød, med sprø skorpe – rett ut fra ovnen!

Ingredienser

  • 400 gram speltmel
  • 50 gram havregryn
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 7 tørkede aprikoser
  • 1 dl valnøtter
  • 2,5 dl gresk yoghurt
  • 1 dl melk
  • 1 ss honning

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 180 grader
  • Del opp nøtter og aprikoser
  • Rør sammen alt det tørre i en bolle. Vend inn nøtter og aprikoser.
  • Rør sammen gresk yoghurt, melk og honning før du rører det inn i det tørre.
  • Form deigen til et lite rundt brød på ca 18 cm i diameter.
  • Stekes i 30-35 minutter

Dette brødet smaker helt klart best samme dag det er bakt, men det har aldri levd lengre enn en dag hos oss uansett!  Det er så godt!

 

Stort Smil

Desiree

16. januar 2020 | Boller & Brød, Oppskrifter

Kommentarer (1)

Comments are closed.