JEG HAR BLITT UTFORDRET I 10 DAGER | klarer jeg dette?

20. mars 2018 | Ernæring, Kropp, Middag

/reklame i samarbeid med Hälsans Kök/

 

Plantebasert kosthold er ikke ett nytt tema på denne bloggen. Er det noe jeg virkelig brenner for så er det å få folk til å tørre å eksperimentere mer med kostholdet sitt. Slik at man får i seg mer frukt og grønt.

Noen enkle grep jeg selv har gjort i kostholdet mitt:

 • Byttet ut melk med havre melk og usøtet mandel melk
 • Bytt ut smør med planteoljer
 • Erstatte kjøtt med bønner og linser i kjøttsauser og gryter
 • Bruke belgfrukter som proteinkilde i salater og wraps
 • Spis grønnsaker til alle måltider
 • Snack på frukt og nøtter

Jeg har også prøvd å legge inn en kjøttfri middag i uka, men jeg skal innrømme at det ikke er hver uke vi lykkes med det. Derfor er jeg veldig spent på hvordan denne 10 dagers utfordringen kommer til å gå!

Jeg har nemlig blitt utfordret av  Hälsans Kök til å leve helt kjøttfritt i 10 dager!

Først vil jeg gjerne si litt om hvorfor jeg har valgt å si ja til denne utfordringen.

Jeg blir stadig spurt om å poste flere plantebaserte retter her på bloggen. Det gleder meg jo utrolig mye at interessen og nysgjerrigheten på dette er tilstede blant mine lesere. Men jeg innrømmer også at dette er et område jeg selv ikke er så kreativ.  Men det er Hälsans Kök. Og nå gleder jeg meg både til å teste deres produkter og oppskrifter de neste 10 dagene, slik at jeg etterhvert kan gi bloggen enda flere veganske/vegetarretter. Og kanskje bli litt flinkere til å gjennomføre den kjøttfrie middagen!

Hvorfor mener jeg at vi burde bli bedre på å spise mer plantebasert?

Nordmenn spiser nok proteiner. Det er ikke der skoen trykker når vi snakker om livsstilssykdommer, overvekt og dårlig kosthold. Skoen trykker ved for lite aktivitet, for mye sukker, for lite fisk, for lite grønnsaker, for lite frukt og for lite belgfrukter.

Vi spiser rett og slett alt for lite plantebasert.

Men, jeg liker ikke å ha fokus på problemet. Jeg liker å ha et positivt fokus, et fokus på løsningen. Så hvordan kan man enkelt innføre mer plantebasert mat inn i kostholdet?

Jo, akkurat det håper jeg at jeg skal bli bedre på i løpet av disse 10 dagene. Jeg kan ikke love at alt jeg spiser blir postet på bloggen, men jeg lover at jeg skal komme med noen oppskrifter underveis og ikke minst skal jeg være flittig til å dele på sosiale medier. Enn så lenge – min første smakebit fra Hälsans Kök; Granateple, spinat og avokado salat med Veganske Filè og pesto! MOMS!

Til en person trenger du:

Ingredienser

 • 1/2 pakke Filebiter fra Hälsans Kök
 • 1 ss grønn pesto
 • 2 never frisk spinat
 • 1/2 avokado
 • 1/2 granateple
 • Saften av 1/2 lime
 • Frisk koriander

Fremgangsmåte

 1. Stek filebitene i grønn pesto.
 2. Del opp grønnsakerene og bland sammen.
 3. Tilsett filetbitene og ha over saften av 1/2 lime

Jeg må rett og slett innrømme at både smak, lukt og konsistens overrasket meg! Det smakte jo som kylling! Noe familiens firbente også registrerte 😉

Følg gjerne Hälsans Kök på Facebook. De poster utrolig mange spennende oppskrifter!

 

Stort Smil

Desiree

 

 

 

 

20. mars 2018 | Ernæring, Kropp, Middag