Utbrenthet – en evig sykdomstango?

17. mars 2016 | Motivasjon

 

I disse dager er det fire år siden jeg fikk diagnosen utbrenhet. Når jeg rent faktisk ble syk er nok like difust som når jeg tenker at jeg ble frisk.

Jeg ser tilbake på sykdomsperioden som en tango. En dans hvor jeg måtte finne takt og balanse mellom hvile – uten å grave meg selv ned. Bruke den positive energien jeg klarte å karre meg til, men samtidig passe på å ikke buke den opp. Akseptere at dette var nå situasjonen og at man faktisk trengte hvile, samtidig som man et eller annet sted var nødt til å ta tak i tingene, skape forrandringer for å kunne bli frisk. Balansen mellom å være snill mot seg selv, tilgi, for så å gi seg selv et tupp i ræva! 

 

På mange måter har dette blitt min måte å håndtere livet på. Klarer jeg ikke å levere det jeg forventer av meg selv, blir jeg sliten, går ikke ting etter planen, møter jeg utfordringer jeg ikke helt klarer å knekke på stående fot, så trekker jeg meg litt tilbake. Jeg må spørre meg selv: 


Kan du endre en uøsnket situasjon?

Ja. 
Da gjør du det.

Nei? 
Da må du forandre hvordan du møter, ser og reagerer på situasjonen!

Jeg bruker fremdeles utrolig mye energi på slike situasjoner, men ikke nødvendigvis negativ energi! Og jeg er stolt av at jeg har blitt klok av skade. Istede for å buse på tar jeg en tango! 

 

Det at man har vært utbrent betyr ikke at man står i en fare for å bli det igjen, men jeg tror at det gjør en mer reflektert over livet og hvordan man kan påvirke det. Man tenker kanskje litt bedre over de valgene man tar og er kanskje i større grad opptatt av å ta styring over eget liv, ikke bare henge på som en tilfeldig passasjer.

Livet er ikke bare noe som er, det er noe du skaper <3

 

Desiree


17. mars 2016 | Motivasjon

Kommentarer (4)

  1. Tror det er veldig viktig å ha «verktøyene» på plass når man møter på utfordringer og tunge tider i livet. Det gjør alle, i ulik grad. Jeg hadde mange år med nedtur da jeg fikk narkolepsi. Det tok lang tid, men jeg har funnet ut mine grenser og kapasitet – og kanskje viktigere, å ta valg som jeg vet er bra for meg, gjøre ting som gir meg energi og glede. Man blir nok mer bevisst på disse tingene når man kommer i en situasjon hvor man ikke har noe valg om man vil «leve» videre. Det finnes alltid flere muligheter (du må bare finne dem).. er et av de bedre rådene jeg har fått. Det viser seg at det som regel stemmer 🙂

  2. Tusen takk for viktige påminnelser! Mitt eget energinivå er bra om dagen, og jeg er utrolig takknemlig for det. Nå gjelder det bare å fortsette å være bevisst og ta styringen i eget liv ? det er så utmattende å bli «kastet rundt» av omverden.

  3. Du er så flott, Desiree! Ser virkelig opp til deg!P.S. Jeg blir veldig glad om du vil sjekke innboksen på siden din på Facebook.

  4. For meg er det litt over sju år siden. Fortsatt jobber jeg med å finne balansen… Jeg er blitt flinkere, men ikke flink nok. Skrev tre innlegg om det for et års tid siden, ett om selve smellen, ett om tiden etterpå og ett om veien videre.Jeg har også merket at jeg er blitt litt flinkere til å sortere hva som er viktig, og så kom jeg ganske tidlig til erkjennelsen av at jeg faktisk ikke MÅ gjøre noen verdens ting som andre forventer. Det var godt å komme dit… 🙂

Comments are closed.