URTEMARINERTE KYLLINGLÅR | med pære og avokadosalat

30. august 2018 | Middag

Ok, instagram har talt. Dette er oppskriften flest av dere ville ha på bloggen denne uka. Jeg må få lov til å si at jeg er LITT skuffa, for fiskemiddagen jeg la ut bilde av er kanskje den beste jeg har laget – noensinne!

Men denne salaten fortjener helt klart en plass på bloggen den også. Spesielt nå som både spisskål og pærer er i sesong.

Oppskriften er hentet fra Fitfocuse Matkasse

TIL 4 PERSONER TRENGER DU:

Ingredienser

  • 4 kyllinglår
  • 1 sitron
  • 1 avokado
  • 2 pærer
  • 1 liten spisskål
  • 1 granateple
  • 2 dl Drømmelett
  • timian
  • rødløk
  • olje
  • salt
  • pepper

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 220 grader.
  2. Riv skallet på sitronen (kun det gule) på et rivjern, og finhakk timianen.
  3. Urtemarinert kylling: Bland 2 spiseskjeer olje, saft fra halve sitronen og haket timiansammen i en skål. Fordel kyllingen i en ildfast form, pensle kyllingen med urteoljen, og stek formen i ovnen i 25- 30 minutter.
  4. Sitronrømme: Bland sitronskallet, timianen og saften fra resten av sitronen sammen med Drømmeletten. Smak til med salt og pepper.
  5. Pæresalat: Kutt først bunnen og toppen av granateplet, og kutt det deretter forsiktig på langs med en kniv før du brekker det i to. Bank ut granateplefrøene med baksiden av en skje. Kutt spisskålen og rødløken i tynne strimler. Kutt avokadoen i to, fjern stenen, og skap ut avokadokjøttet med en skje. Kutt avokadokjøttet og pærene i terninger. Bland alt sammen i en serveringsskål.

Salaten passer til alt av hvitt kjøtt! Prøv den også med litt fetaost i!

Følg meg gjerne på Instragram (desireeandersen) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

30. august 2018 | Middag