UNNGÅ VOND OG OPPBLÅST MAGE | slik gjør du det i julen

20. desember 2017 | Ernæring, Jul, Kropp

Siden jeg reiser hjem til Danmark i julen har vi spist julemiddag i snart fjorten dager nå! yes, vi har spist oss igjennom juleskinke, pinnekjøtt, mediserkaker, pølser, juletorsk, julegrøt og i dag avslutter vi det hele med ribbe! For ikke å snakke om alle de sunne søtsakene jeg har bakt meg igjennom i det siste 😉 Så jeg vil våge å påstå at jeg har ganske god greie på hva magen din skal igjennom den neste uken.

Julen byr på mye god mat, og det er absolutt tiden for å senke skuldrene og nyyyyte med den beste samvittighet. Så i dag vil jeg rett og slett bare gi noen enkle råd som kan gjøre julemiddagen ennå mer fornøyelig 😉

SPIS MAT SOM INNEHOLDER MYE KALIUM.

Julemat inneholder nemlig mye natrium, og julegodter inneholder mye karbohydrater. Begge deler binner vann i kroppen og gjør at vi føler oss oppblåst og til tider litt uvel. Kalium regulerer natrium nivåene i kroppen og hjelper til med å «skylle ut» overflødig vann. Kalium finner du blant annet i sitrus, bananer og nøtter. God grunn til å ta en klementin ekstra?

 

SPIS PROBIOTISK MAT.

Probiotisk mat som yoghurt og kefir styrker fordøyelsen din og motvirker luft og oppblåsthet.

 

DRIKK VANN.

Det høres kanskje litt rart ut, men vann er også med på å skylle ut overflødig vann i kroppen. I tillegg setter det fart på fordøyelsen.

 

FIBER ELLER IKKE FIBER?

Fiber er vanligvis helt supert for fordøyelsen, men om ikke du er vant med å spise mat rik på fiber kan det faktisk ha motsatt effekt når du først begynner å spise det! Bare en liten OBS!

 

DRIKK ET GLASS SITRONVANN EN TIME FØR ET STØRRE MÅLTID.

Sitronsaft har en sammensetning som på mange måter minner om spytt og syren du finner i fordøyelseskanalen. Dette gjør at den kan hjelpe leveren å produsere syrens som trengs for å sette fordøyelsen i gang og bidrar med å fjerne giftstoffer fra fordøyelseskanalen.

 

TYGG MATEN GODT.

Jeg vet det er godt, men husk at fordøyelsen starter i munnen! I munnen moser du maten, tilsetter enzymer via spyttet og sender signaler til tarmene om at nå kommer det jobb til dere. Svelger du unna større matbiter blir disse liggendes lengre i tarmene og danner ugunstige bakterier og gass!

 

START DAGEN DERPÅ MED MIN ANTI BLOAT SMOOTHIE.

Dette er en av bonus oppskriftene i julehefte mitt! Rik på kalium og lett fordøyelig.

Følg meg gjerne på Snapchat (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Desiree

 

 

 

 

20. desember 2017 | Ernæring, Jul, Kropp