UNNGÅ FORSPIST, VOND OG OPPBLÅST MAGE | 8 enkle tips

28. mars 2018 | Kropp

 

Da folken er det endelig påskeferie!

Mange som har gledet seg til noen dager fri?

Her skal tempoet helt klart senkes, men for oss venter en litt annerledes påske. Vanligvis er vi enten på fjellet eller hos min familie i Danmark, men i år må vi naturlig nok holde oss hjemme. Så på planen står lave skuldre, litt jobbing, en del ting som må på plass før «lillegutt» kommer og forhåpentligvis mye sol og frisk luft. Vi bor jo tross alt på en øy hvor mange nå kommer for å ha påskeferie 😉 Så så ille kan ikke en Tjøme påske bli! Selv om jeg savner fjell, snø og ski!

Før du tar ferie helt tenkte jeg at jeg skulle dele noen enkle tips. Påsken byr jo på mye kos i form av god mat, sukker, snop og alkohol. Alt hører for meg med i et sunt og balansert kosthold – ikke minst livsstil. Og det skal være rom for å unne seg litt ekstra i påsken.

Men jeg vet også at flere opplever ubehag, vond mage, blir oppblåst eller rett og slett får mindre energi i påsken. Så i dag får du 8 tips du kan ta med deg inn i høytiden!

Bilde: Shutterstock

 

SPIS MAT SOM INNEHOLDER MYE KALIUM.

Påskekosen inneholder nemlig mye natrium, og snop inneholder mye karbohydrater. Begge deler binner vann i kroppen og gjør at vi føler oss oppblåst og til tider litt uvel. Kalium regulerer natrium nivåene i kroppen og hjelper til med å «skylle ut» overflødig vann. Kalium finner du blant annet i sitrus, bananer og nøtter. God grunn til å ta en appelsin ekstra?

 

SPIS PROBIOTISK MAT.

Probiotisk mat som yoghurt og kefir styrker fordøyelsen din og motvirker luft og oppblåsthet.

 

DRIKK VANN.

Det høres kanskje litt rart ut, men vann er også med på å skylle ut overflødig vann i kroppen. I tillegg setter det fart på fordøyelsen.

 

FIBER ELLER IKKE FIBER?

Fiber er vanligvis helt supert for fordøyelsen, men om ikke du er vant med å spise mat rik på fiber kan det faktisk ha motsatt effekt når du først begynner å spise det! Bare en liten OBS!

 

DRIKK ET GLASS SITRONVANN EN TIME FØR ET STØRRE MÅLTID.

Sitronsaft har en sammensetning som på mange måter minner om spytt og syren du finner i fordøyelseskanalen. Dette gjør at den kan hjelpe leveren å produsere syrens som trengs for å sette fordøyelsen i gang og bidrar med å fjerne giftstoffer fra fordøyelseskanalen.

 

TYGG MATEN GODT.

Jeg vet det er godt, men husk at fordøyelsen starter i munnen! I munnen moser du maten, tilsetter enzymer via spyttet og sender signaler til tarmene om at nå kommer det jobb til dere. Svelger du unna større matbiter blir disse liggendes lengre i tarmene og danner ugunstige bakterier og gass!

 

START DAGEN DERPÅ MED MIN ANTI BLOAT SMOOTHIE.

Dette er en av bonus oppskriftene fra julehefte mitt. Rik på kalium og lett fordøyelig.

BEVEG DEG!

Bilde: fotografmaciej

Mange tenker da umiddelbart på at trening forbrenner kalorier! Jeg er mer opptatt av at bevegelse setter i gang fordøyelsen og ikke minst gir overskudd og energi!

Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Desiree

 

 

 

28. mars 2018 | Kropp