Ukas leserspørsmål; Jeg HATER å trene! What to do?

24. september 2016 | Motivasjon

Jeg har alltid trent, men jeg har faktisk ikke alltid vært glad i å trene eller motivert for å trene. Faktisk er det ikke lengre enn et år siden jeg var inne i en skikkelig tørke, for å si det sånn. Elve måneder kjempet jeg en kamp med treningsvilje, lyst og motivasjon!

Jeg gjorde alt etter boka!

– Jeg har dro på trening på tross av manglende lyst, fordi jeg visste at det føles godt etterpå og at trening burde være en like naturlig del av hverdagen, som tannpuss og rent undertøy.

– Jeg fokuserte på trening jeg synes er gøy, fremfor trening jeg visste jeg burde prioritere. Ja, så var det kanskje ikke den mest optimale økten i forhold til de resultatene jeg ønsket, men det var tusen ganger bedre enn å ikke trene.

Jeg brukte Daniel, treningsvenner og beløningssytemer for det det er verdt!

Og vet du hva?

Jeg fant treningsgleden min igjen!

 


Men på tross av at jeg vet at jeg elsker å trene, på tross av all den kunnskapen jeg sitter inne med, på tross av alt – tok det meg nesten et år å komme tilbake til den treningsviljen jeg alltid har hatt!

Og det er ikke uvanlig! Det er faktisk veldig få av oss som er naturlig glad i å trene. Hvorfor vet jeg ikke. Jeg har en liten teori som sier at vi først blir glad i å trene når vi faktisk kommer i bedre form! Før det er jo alt bare tungt og vondt! Jeg forstår veldig godt at man ikke har lyst til å gjenta noe som er tungt og vondt nok ganger til at det plutselig blir litt lettere! Men det gjør det altså!


Jeg heier på deg!


Ikke gi opp.

Resultater tar tid. Noen ganger tar det litt mer tid enn du trodde, andre ganger kortere.  For meg tok del 11 måneder å finne tilbake til treningslysten min. Jeg kunne ha gitt opp, men da hadde jeg jo bare måtte begynne på nytt en annen gang, og bruke ennå lengre tid på å nå mål.


Ikke mist motivasjon på grunn av den tiden det tar å nå målet, tiden går jo uansett hva du gjør. Så hva vil du bruke tiden din på? Å jobbe mot målet ditt eller tusle tilbake til start og prøve igjen en annen gang?

For noen år siden skrev jeg en
A-B-C guide – slik kommer du deg på trening

. Kanskje det er løsningen for deg. Du finner den
HER

 


Følg meg gjerne på Snapchat 

(Fitfocuse) 
for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge 

Facebook 
siden min 


HER

 

Smil

Desiree

 

 

 


24. september 2016 | Motivasjon

Kommentarer (3)

  1. Det verste jeg vet er å trene på trenings studio. Det er dårlig luft ( for man trener inne) og slt for mange folk. jeg liker å vøre ute i skogen , gå lange turer med hunden og løpe med hunden. Er jeg dårlige enn andre, fordi jeg ikke liker trenings studioer? Er jeg dårlig fordi jeg ikke er der? Noen ganger viirker det sånn i samfunet….

  2. Hans Roger: siden det er svært få totalt sett som trener på studio så tror jeg ikke det er noen grunn til å oppleve det sånn 🙂

Comments are closed.