Ukas leserspørsmål; Hvordan finne tilbake til energien når man er utmattet/deprimert

21. februar 2016 | Motivasjon

 

Etter at jeg selv valgte å stå frem på bloggen om mine egne utfordringer og veien ut av disse har det naturlig nok dukket opp en del spørsmål. Der jeg ikke føler det naturlig å ta det i plenum på bloggen har jeg svart disse personene direkte, men akkurat dette spørsmålet har dukket opp ganske ofte. Jeg føler også at svaret er rellevant, ikke bare for de som alt har «gått på en smell», men også for mange andre.

Flere lever i faresonen uten å selv være klar over det, og akkurat det her med å bygge energi og overskudd er noe mange sliter med i hverdagen. Les igjennom mine råd og tenk igjennom hvilke du kan implementere i din hverdag.

 

1.


Tillat deg selv å ha en dårlig dag, og planlegg deretter.

Som jeg har skrevet tidligere var det først da jeg aksepterte at jeg faktisk var syk, at jeg klarte å ta hensyn til meg selv og tillot meg selv å ta de grep som måtte tas for å bli bedre. 

Har du en dårlig dag så ta hensyn til det. Avlys avtaler, senk tempoet og vær fornøyd med det. Du tar grep for at du skal få det bedre og det er bra!

 

2.


Gjør noe positivt og belønn deg selv for det!

Det er en balansegang mellom å tillate seg selv å samle krefter, og å grave seg selv ned i vonde tanker og følelser. Er du i tvil om hvor du er så prøv alltid å gjøre noe du føler er positivt

noe enkelt som du føler du mestrer. 

 

3.


Ha gode rutiner rundt søvn. 

 

4.


Unn deg selv pauser i løpet av dagen.

Hva en pause skal innebære er helt opp til deg. En gåtur, en liten powernap, en lesestund.  Hva trenger du for å koble helt ut?

 

5.


Fysisk aktivitet.

Jeg har ikke lyst til å bruke ordet trening, men det er bevist gang på gang at fysisk aktivitet har positiv effekt både på de som er utmattet og de som har ulike former for deprisjoner. 

En utbrent person skal så klart i trene på samme måte som en hvilken som helst annen. Utmattelse er absolutt like mye en fysisk tilstand som en psykisk. Gåturer, beveglighetstrening, yoga, trening med egen kroppsvekt er et godt sted og starte. Ta hensyn til kroppen din og vær i starten klar over at der folk flest fint kan trene hardt hver dag, trenger kanskje din et par dager på å hente seg inn. Dette skal du ikke se på som negativt. Både du og din kropp vil gradvis bli sterkere og restituere fortere.

 


Bakgrunnen for dette innlegget kan du lese
HER

 

 

 

 

 


21. februar 2016 | Motivasjon