Ukas leserspørsmål; hvor sunt er egentlig ProPudding?!

19. november 2016 | Ernæring

 

For de som ikke vet hva ProPudding er så sikter jeg altså til et ganske så nytt produkt i Norge. En proteinrik, søt pudding som du blant annet får i smakene sjokolade og vanilje. Du får kjøpt dem litt rundt omkring. Noen butikker, noen helsekostbutikker, noen kiosker og så klart på nett. Jeg har funnet dem til deg


HER


 

Mange har så klart lagt sin elsk på dem. Jeg mener, hva er det ikke å elske? De smaker godt, inneholder lite kalorier og promoteres som proteinrike.


Spørsmål  jeg får:

1. Kan du brukes som mellom måltid?

2. Hva med kveldsmat?

3. Hvor mange om dagen kan man spise?

4. Er det egentlig sunt?

Noe kritikk har jeg også fått. For jo, jeg spiser disse selv. Ikke hver dag, men av og til. Kritikk fordi de er søtet med aspartam og acesulfam K. To av verstingene når vi snakker kunstig søtning.

 


Men, la oss se på det enkle først. Næringsinnhold. Er dette ok?

 

Sammenlignet med en gresk yoghurt inneholder denne like mange proteiner per 100 gram, 1 lite gram mer fett og noen få karbohydrater ekstra. Ikke store forskjellene altså.

Kalorimessig ligger ProPudding ca 30 kalorier over en naturell yoghurt, litt over en sukkerfri yoghurt med smak.

Om man ser på næringsinnholdet er det altså ingen grunn til at man ikke skal kunne bruke en pro pudding som mellommåltid eller kveldsmåltid, i kombinasjon med et variert kosthold.

Personlig synes jeg at et mellom måltid som dette trenger følge av litt fett for å gi et stabilt blodsukker og mette litt lengre. Jeg har ofte en skvett fløte oppi min. NAM! Noen nøtter vil gjøre samme nytten. Alternativt kan du gjøre som jeg har gjort


HER,  lage vaniljesaus av den til å ha over fruktsalat med litt nøtter på toppen.

 


Men hva så med innholdet av aspartam?!

Og det er her jeg får litt kjeft! For hvordan kan jeg promotere et produkt med det i?

Vel, det gjør jeg ikke.

Staten har satt en daglig anbefaling for inntak av aspartam. Den er satt til 40mg/kg kroppsvekt. Det betyr at en person på  70 kilo «tåler» minst 2800 mg aspartam per dag. Så er det opp til deg selv å avgjøre hva du mener er riktig for deg.

 


En sjelden mobilblogg fra meg i dag 🙂

Smil Desiree


19. november 2016 | Ernæring

Kommentarer (2)

  1. Jeg kjøper propud og kvarg ( som er en tykk protein yoghurt) når jeg er i Sverige da de er myyyye billigere der. Så har man muligheten og handle der lønner d seg.Jeg syns det er utrolig godt. Og begge kommer i mange forskjellige smaker. Så er litt smak og behag hva man liker. Propud er sjokoladen favoritten og kvarg liker jeg best med bær smak

Comments are closed.