Ukas leserspørsmål; Hvor ofte burde jeg trene mage?

13. september 2016 | Trening

Når man trener er det ganske naturlig at man ønsker å bruke tid på de områdene man vil forbedre.

Så når jeg kikker rundt omkring på treningssenterene er det ikke mange treningsøkter å skue som ikke inneholder mage, men er dette hensiktismessig? Hvor ofte må du egentlig trene mage for å få en sterkere, strammere, mindre eller flatere mage?

 


Mitt svar er at du egentlig ikke trenger å legge inn rene mageøvelser som situps og crunches.


Hvorfor ikke?

 

Mange nevner mangel på tid som argument nummer en når de skal forklare hvorfor de ikke trener eller hvorfor de ikke trener mer.


Mage og core er delaktig uansett hva du gjør.

Om du spinner, løper, sitter, står, snur deg rundt i sengen, tråkker på gassepedalen. Det er nesten bare når du trykker på fjernkontrollen til TV’en at den er inaktiv!

Så jeg tenker at når magen er så aktiv i øvelser som også trener resten av kroppen, er det liten grunn til å kaste bort dyrebar treningstid på mageøvelser alene!

Visste du at en av de mest effektive øvelsene du kan gjøre for mage og core er knebøy? Og når du trener knebøy så trener du i tillegg til mage-  lår, rumpe og korsrygg?

 


Skal man ikke trene magen eller core?!

Jo, du burde absolutt trene mage, korsrygg og ryggstrekkerene! Men sammen med et variert styreprogram vil jeg si at en gang i uka holder.

 

Hvis du derimot ikke trener annen styrke, kanskje du bare trener kondisjon, burde du absolutt legge inn magetrening  2 ganger i uka, men velg gjerne øvelser som gjør mer enn å trene magen isolert! Sørg for at du får med deg hele core-muskulaturen! 

For eksempel denne økten 
HER

 


Følg meg gjerne på Snapchat 

(Fitfocuse) 
for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge 

Facebook 
siden min 


HER

 

Smil

Desiree

 

-Desiree


13. september 2016 | Trening

Kommentarer (3)

  1. Har du noe erfaring med delte magemuskler? Mine gror ikke i sammen igen etter svangerskap. De er faktisk delte hele veien ned, men mest fra navlen og opp. Kan komme to fingre imellom. Jeg unngår direkte magetrening som planke og situps. Gør noe annet i stedet. Tar heller pullups. Jeg er redd for å gøre dette værre. Hva tror du? Har ett navlebrokk. Har tenkt på om jeg bør bruke magebelte da jeg trener. ? Jeg elsker å trene så tungt jeg klarer så om jeg bør moderere meg litt gjør nok treningsgleden mindre.. Jeg trener mye kettebell og annen vekt.Takk for flott arbeid. Du virker som et nydelig og skjønt menneske 😉

Comments are closed.