Markløft

Ukas leserspørsmål; Hvordan får jeg mindre lår?

30. mars 2017 | Kropp

Huff… dette er egentlig et spørsmål jeg ikke har lyst til å svare på! Noen synes kanskje det er litt rart, men grunnene er ganske enkle.

Overflødig fett på magen er ikke bare et «skjønnhetsproblem» det er ikke bra for helsen din. Men fett på lårene er helt naturlig. Som kvinne er det akkurat der det skal være! Vi skal være litt rundere over rumpa, hoftene og lårene. Det og brystene er vårt naturlige, sunne fettlager.

Noen opplever kanskje at de får større lår av å trene styrke. Men streke lår er også en bra ting. Det forhindrer blant annet ondter i knær og større muskelmasse gir deg større forbrenning, så ja, jeg liker egentlig lår jeg da.

Men det har ikke alltid vært sånn! Jeg er jo en typisk rumpe og lår jente, men større masse under navelen en over – mildt sagt. Så jeg vet hvordan det er å være misfornøyd med dette området, men vet du hva jeg gjorde med det? Jeg lærte meg å være fornøyd med kroppen min som den er, i stede for å jobbe i mot det naturlige.

Men det er kanskje ikke det svaret du ville ha?

Så da skal jeg gi deg et par tips og råd som kan hjelpe.

1. Ha realistiske forventninger.

Som sagt så er dette vårt naturlige fettlager. Det er så klart mye man kan gjøre med riktig trening og et sunt kosthold, men å kjempe mot genene – det er vanskelig.

2. Kalorier inn vs. kalorier ut.

Er det snakk om fettforbrenning og vektreduksjon så er det altså det samme her som med alle andre former for «slanking». Du må forbrenne mer enn du inntar. Og igjen er det genene som avgjør hvor du mister fett. Jeg kan ta meg selv som eksempel. I perioder hvor jeg har gått ned i vekt ser jeg ut som en krigsfange på overkroppen, men rumpa den er like rund!

3. Tren en kombinasjon av styrke og kondisjon for god fettforbrenning.

Ikke bare for god fettforbrenning. Styrke er viktig, både for å forme bena, men for å unngå skader og ondter.

Du finner 4 fettforbrenningsmetoder med program HER

Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

30. mars 2017 | Kropp

Kommentarer (3)

  1. Veldig bra! Men nå er det sånn at kvinner også lagrer mer fett på magen naturlig, på grunn av østrogen produksjon. Viktig å understreke dette så lesere ikke føler seg dårlig med litt ekstra «fluff» på magen og tror dette ikke er sunt! Selvfølgelig er ikke visceralt fett bra, men kvinner generelt har fettet fordelt over mage/rumpe område 🙂

Comments are closed.