Ukas Frukt og grønt; Søtpoteten.

28. januar 2015 | Ernæring

Søtpotet er navnet til tross ikke i slekt med vår potet. Den stammer oppbrinnelig fra Sør-Amerika, men dyrkes i flere tropiske land.
Navnet tro er den søt, men også næringsrik. Mange hevder at den kan hjelpe deg ned i vekt, men det er flere gode grunner til å spise denne rotfrukten!

 

 

 

1. Den er naturlig søt.

Ikke la deg lure av den søte smaken! Søtpoteten inneholder mindre kalorier og færre karbohydrater enn poteten!

Den er rik på betakaroten, C-vitaminer, kalium og fiber.

2. Blodsukkerregulerende.

Søtpoteter inneholder et blodsukkerregulerende hormon kalt adiponektin. I tillegg har grønnsaken en relativt lav glykemisk indeks, som også kan forhindre de akutte søtsugene du får når blodsukkeret går ned.

3. De har høyt fiberinnhold.

Tommel opp for lang metthetsfølelse, god fordøyelse og god tarmhelse!

4. Høyt innhold av betakaroten.

Søtpoteten er i likhet med andre gule/oransje grønnsaker som gulrot og gresskar proppet med antioksidanter kalt karotenoider og betakaroten.

Karotenoider har vist seg å være bra for både huden og synet, og forskere har tidligere funnet ut at de i tillegg beskytter mot kreft og hjertesykdom.

 

Noen av mine favorittoppskrifter bassert på søtpotet

Fylt Søtpotet skall. OppskriftHER 

Lynraske Chilli cheese frittes.HER 

Sunn pizzabunn.HERAmerican style- søtpotet pannekake.HER 

Da lurer jeg på hva du ønsker som neste ukes frukt og grønt?

 

– Desiree


28. januar 2015 | Ernæring

Kommentarer (4)

  1. Jeg spiser MASSE søtpotet! Synes det er mye bedre enn vanlig potet, og som du også skriver; mye sunnere. Og så super lettvint som det er å lage søtpotetmos! Mmm 🙂 kanskje du kunne skrevet om noen sunne desserter ved bruk av bær? Fulle av vitaminer og antioksidanter 😉

  2. Hei! Du har så flott og inspirerende blogg 🙂 … har et lite spørsmål når det kommer til søtpoteten.. i kostplanene, teller den som en grønnsa (doble inntaket) eller som en karbohydrat kilde, som man gjerne skal ha litt mindre av? 🙂

Comments are closed.