Trøtt, sliten og lite energi? 4 ting du kanskje ikke spiser, men burde!

8. desember 2016 | Ernæring

Trøtt og sliten er nesten den nye folkesykdommen. 

Det kan være mange gunner til at man stadig kapitulerer på sofaen, sovner tidlig, men våkner trøtt og føler at man har lite energi. En travel hverdag og mye stress får ofte skylden, men løsningen er kanskje nærmere enn du tror.


En kropp med god energi, mer ork og utholdenhet starter nemlig innenifra!


4 ting du burde spise for god energi og mer overskudd:

 


JERN

Er et utrolig viktig mineral som hjelper kroppen å lever oksygen til cellene våre – slik at de kan produsere 
energi! 

Gode kilder er magert kjøtt, sjømat, bønner, nøtter, spinat og innmat.

Jern fra planter tas best opp i kroppen om man spiser det sammen med kjøtt/fisk eller ting som inneholder vitamin – C. Som for eksempel sitrus, brokkoli, paprika og tomater. Vitamin C er uansett noe vi burde prioritere på denne tiden av året! Ikke sant?

 


Shutterstock

 


VITAMIN D

Solskinns vitaminet. De fleste av oss vet at vi nordmenn får i oss lite vitamin D i vinterhalvåret, men de færreste av oss gjør tiltak eller tar dette på alvor. Vitamin D spiller en viktig rolle for både immunforsvar og hormonbalanse, og jenter – da trenger jeg kanskje ikke si mer?

Når vi ikke får i oss vitamin D gjennom eksponering av solen finner du det i melk, ost, eggeplommer og fet fisk. Tar du det som tilskudd er det kjekt å vite at kroppen tar best opp vitamin D når du spiser det sammen med litt fett.

 


MAGNESIUM

Og om du ikke er flink til å få i deg dine «fem om dagen» kanskje du blir det nå. Magnesium finner du nemlig grønne grønnsaker, salater, nøtter, frø og havregryn. Mangel på magnesium kan føre til:

 

– Lite energi og overskudd

– Søvnproblemer

– Du blir irritabel

– Du føler deg litt «nede»

– Lavt blodtykk


Det er viktig å vite at du burde ta vitamin D sammen med magnesium. Disse jobber sammen og en mangel på magnesium vil hemme opptaket av vitamin D.

 

 


OMEGA 3

Vi vet det er sunt, vi vet at vi trenger det, men allikevel er dette noe mange av oss neglisjerer.

Får du for lite Omega 3 kan du oppleve:

– Trøtthet

– Tørr hud

– Hår og negler som knekker lett

– Søvnproblemer

– Depresjoner

– Dårlig konsentrasjon og hukommelse

Du vet det nok, men Omega 3 finner du i fet fisk, økologiske egg, soyabønner, nøtter, frø og spinat

Collard Greens


Licensed from:
onionhead

/
yayimages.com

 


SOM ET LITE PUNKT NUMMER 5 

må jeg få lov til å ta med frisk luft, trening og fysisk aktivitet. Jeg vet at det ofte er det siste man har lyst til når man er sliten, men jeg er ganske sikker på at du bare trenger å prøve EN gang, så skjønner du hva jeg mener.

En god helse som er i stand til å takle hverdagen på best mulig måte starter innenifra.

Stort Smil

Desiree

 

 

 

 

 

 


8. desember 2016 | Ernæring

Kommentarer (7)

  1. Takk for påminnelse❤ dette er jeg ALTFOR dårlig til å passe på! Tidvis så trøtt at tårene spruter, så her blir det skjerpings!

  2. Kjempefint innlegg! :-)Kommer det noen flere runder med fit på 30 dager? du er virkelig en inspirasjon til å få med ut å trene, samt lage flere gode ting fra dine oppskrifter. Takk for at du er så inspirerende 🙂

  3. Heidi: Ingen januar uten FIT på 30 vel 😉 Det vil komme i litt nytt format, men jeg lover at det ikke vil være noe dårligere enn tidligere år.

  4. Hei, når jeg endrer kostholdet, fokus på flere sunne matvarer og får opp dampen på trening, blir jeg syk etter en uke ca. Hvorfor er det sånn?

  5. Takk for påminnelse om dette her Kan du anbefale D vitaminer og Magnesium? Det er så mange forskjellige og vanskelig å vite hva som er «best». Hva bruker du for merke?

Comments are closed.