BYTT UT MØLLA MED EN AV DISSE | og forbrenn mer

15. januar 2018 | Trening

Jeg er helt klart veldig glad i å løpe. Alt jeg trenger for å få en god treningsøkt er et par sko og litt musikk på ørene. Mange snakker også om å bruke løping for å slippe unna stress og tankespinn. Det er først de senere årene at jeg har opplevd denne effekten, jeg tror kanskje det er noe man må lære seg.

Løping er også en effektiv måte å forbrenne kalorier på.

Hvor mange du forbrenner kommer så klart ann på hvor mye du veier, hvor gammel du er, hvor fort du jogger og om du løper rett frem, oppover, nedover eller i kupert område. Men hvis vi tenker oss at du løper i en hastighet mellom 8-10 km i timen, så snakker vi ca. 10 kalorier per minutt.

600 kalorier på en time er mye. Til sammenligning forbrenner man mellom 3 og 400 ved en time ordinær styrketrening.


Men hva hvis man ikke kan, vil eller liker å jogge?


Monster Foto

Kettelbells.

Det er få treningsformer som utfordrer kroppen på samme måte som kettelbells.

Her er alle store muskelgrupper i sving, sammen med core og annen viktig støttemuskulatur. Når så mye av kroppen er involvert blir pulsen også høy og forbrenningen skyter i været. Avhengig av hvilke øvelser du bruker og tyngde på kula er det ikke uvanlig å forbrenne opp mot 20 kalorier per minutt.

Du finner nybegynner program for Kettelbells HER

 

Burpee.

En person på 65 kilo forbrenner ca.1 kalori per burpee. Så hvis du klarer 10 på 60 sekunder er du oppe i samme mengden kalorier som å løpe 1 minutt i 10 km/h.


Cindy.

Er navnet på en 20 minutter lang CrossFit økt.

Økten består av 5 pull-ups, 10 push ups og 15 knebøy med hopp.

Så mange runder du klarer på 20 minutter.

(Du tar pauser når du trenger det og jobber i ditt eget tempo)

Her forbrenner du i gjennomsnitt 13 kalorier per minutt.


Roing.

Denne treningsformen har jeg alt skrevet om på bloggen, nettopp fordi det er en utrolig effektiv treningsform som utfordrer hele kroppen!

Du kan lese om det HER


Monster Foto


Hoppetau.

Denne treningsformen forbrenner oppimot det dobbelte av jogging. Ok, man hopper nok ikke tau i en halv time, men om tiden er knapp så har du en effektiv måte å trene på!

Også dette har jeg skrevet om før. Du kan lese dette HER

 

 

Følg meg gjerne på Instragram (desireeandersen) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

15. januar 2018 | Trening