Treningsformen som forbrenner dobbelt så mye som jogging!

18. april 2016 | Trening
At 5kg ned ble en langt større suksess enn jeg hadde regnet med er mildt sagt! Men allerede før gruppe 1 var ferdig kom det et stort ønske fra deltagerene. Et opplegg man kunne følge etter 5kg ned, hvor man enten kunne fortsette vektreduksjonen i et litt roligere tempo eller rett og slett lære mer om å tilpasse planen en sunn livsstil. Målet med 5kg ned er jo nettopp 5kg ned! Og jeg har laget et detaljert program hvor deltagerene ikke skal trenge å tenke på noe som helst! De skal bare følge det som står.

I disse dager sitter jeg derfor å jobber med et nytt onlineprogram som går over hele 9 uker! 9 uker hvor du selv velger om du vil jobbe mot en vektreduksjon eller om blot ønsker å legge om til en livsstil som føles bedre for deg. 9 uker med god mat, effektive treninger, motivasjon og kunnskap som skal hjelpe deg til bedre form, en kropp du er glad i, mer energi og overskudd.

 

Akkurat som 5 kg ned kommer dette programmet til å inneholde økter du kan trene ute og hjemme! Og i dag holder jeg på å snekre sammen et kondisjonsprogram som virkelig setter kaloriforbrenningen og pulsen i sving – med hoppetau!


Fordelene med hoppetau:

Du kan forbrenne over 20 kalorier i minuttet.

Du trener også balanse og koordinasjon

Du bruker hele kroppen. Både overkropp, underkropp og core.

Det er lett å tilpasse nivå og det er flere variasjonsmuligheter.

Før du går i gang er det et par ting som er lurt å ha med seg.

Det første er selve tauet.

Kjøp et tau som er laget til trening, ikke til lek. Jeg vil anbefale å kjøpe et speedrope av plastikk hvis du er nybegynner.

Gode sko er også en fordel.

Varm alltid opp først. Dette kan du gjøre ved å gå en liten tur, løpe litt opp og ned noen trapper, kjøre noen lette knebøy og push ups. Bruk gjerne 10 minutter på dette.


Vi snakker om 3 gunnhopp som er greie å begynne med:


– Løpehopp

Jeg synes dette er enklest og absolutt det beste om du er kvinne som kanskje har født noen barn (dere skjønner hva jeg mener 😉


– Hoppe med samlede ben

Kanskje det vanligste


-Løpehopp med høye kneløft


4 Hoppeøkter.


Velg den hoppestilen du føler deg mest komfortabel med til å begynne med.


Økt 1.

Start med å hoppe 10 hopp, gjør så 5 push ups. Hopp 20 hopp, gjør 5 sit-ups. Hopp 30 hopp, gjør 5 push ups – Opp til 50 hopp. Etterhvert som du kommer i bedre form kan du hoppe deg ned til 10 hopp på samme måte.


Økt 2.

Hopp 50 hopp.

Stå så lenge du kan i planke.

Gjenta det hele 4 ganger.


Økt 3.

Hopp i 20 sekunder, hvil i 10 sekunder *8 også kalt TABATA. Du finner mange fine apper som hjelper deg å holde styr på tiden.

Aktiv hvile med 10*3 push ups , gjenta så hoppe sekvensen.

Aktiv hvile med 10*3 sit – ups så en ny runde med 20/10 *8

Totalt 16 minutter med hoppetau.


Økt 4.

Start med løpehopp i 30 sekunder, så kjører du høye knær i 20 sekunder før du avslutter med samlede ben i 10 sekunder*5

Bruk appen Run, jog, sprint.

Aktiv hvile med 10 push ups

Gjenta det hele 3 ganger.

Det er veldig viktig å ta seg tid til å tøye ut etter en hoppeøkt. 
DETTE 

tøye programmet er godt egnet.

Jeg fikk låne hoppetau av flexfit.no for å lage dette innlegget. Du finner det 
HER

.

Følg meg gjerne på instagram eller snapchat for mer sunn mat og trening. Navnet er desireeandersen

Stort Smil

Desiree

18. april 2016 | Trening

Kommentarer (13)

  1. Har ønsket meg hoppetau en stund nå, men må vente med den type trening på grunn av beinhinnebetennelse.. Har du noe peiling på dette? Kanskje du kunne skrevet om forebygging og trening man kan gjøre for å «komme tilbake»? Har hatt betennelsen i to måneder nå og går til trykkbølgebehandling for å se om det blir noe bedre, men er fortsatt en stund til det er helt bra, virker det som. Skal ihvertfall ta dette programmet i bruk når jeg kan løpe og hoppe igjen! Supert innlegg, ha en fin dag 🙂

  2. Dette må jeg prøve! Jeg har testet det ut litt, men følte ikke helt at jeg fikk til. Men det er absolutt verdt et forsøk til! 🙂 Takk for alle de gode tipsene du legger ut på bloggen din, det er utrolig motiverende for oss som ikke kan så mye 😀

  3. Flott at du lager eit nytt opplegg på 9 uker 🙂 Følger deg på snap og insta også! Men det jeg lurer på er; har du noe opplegg som ikke går ut på å gå ned i vekt, men redusere fettprosenten?Takk for god inspirasjon 🙂

  4. Vibeke: Mitt «spesialområde» er livsstilsforandring, så jeg kommer nok aldri til å lage den typen opplegg da det krever systematisk trening og kosthold 🙂

  5. Det burde jeg egentlig skjønt B-) dette skal prøves etter at småttisen har lagt seg! Kjekt å ha noe sånt når man er alene hjemme og ikke kommer seg ut etter legging. Supert at du legger ved tøying og, det trenger jeg!

  6. Har endelig lært meg double unders 😀 Får raskt vondt i leggene om jeg hopper mye da.

  7. Hei ☺Ser at du skriver at det finnes mange fine apper… Hadde datt stor pris på om du hadde ett par forslag?

  8. Skal alle disse 4 øktene kjøres etter hverandre, eller er det tenkt at en skal velge en av de?

Comments are closed.