Trening på fastende mage; Ja eller Nei?

30. september 2015 | Trening

 

FIT på 100 dager er godt i gang. Utrolig moro! Dette har jeg lyst til å gjøre flere ganger!

Det dukker opp mange intressante problemstillinger og spørsmål i gruppa, og det er jo ingen grunn til å ikke dele disse her på bloggen. Derfor er dagens tema 
Trening på fastende mage.Hva er det?

Trening, som regel kondisjon, ofte utført tidlig på dagen før man spiser dagens første måltid.

 


Hva er det godt for?

Dette skal angivelig booste fettforbrenningen, da kroppens glycogenlagere og kroppen dermed ikke har annet valg enn å bruke fett som energikilde under økten.


Men er det effektivt?

Min mening? Ja! og nei….

La meg forklare.

 


Ulemper med trening på fastende mage:

  • Det er en rekke faktorer som påvirker kroppens evne til å forbrenne fett. En av de viktigste er stress og nok søvn! Å dra seg opp tidlig for å rekke en rask gåtur før jobb kan derfor ha motsatt effekt på mange.
  • Mindre energi gjør at du ikke klarer å yte under økten. Med litt mat i kroppen, og kanskje noen timer til med søvn, vil du klare å trene med en høyere intensitet, som på sin side gir økt forbrenning, ikke bare under økten, men også etter.
  • Trening ved høyere intensitet vil ikke bare føre til en høyere forbrenning timene etter trening. Det vil også forbedre ditt oksygenopptak.

             Hva skal jeg med et bedre oksygenopptak? Jeg vil bare ned i fettprosent?

 
  Et høyt oksygenopptak er bevist gjennom flere studier å være den viktigste påvirkningsfaktoren i din kropps evne til å forbrenne fett. Jo høyere oksygenopptak, jo høyere fettforbrenning har du!

 


Fordeler med fastende trening:

  • Teorien er bra nok den! Et lavt insulinnivå i kroppen (fordi du ikke har spist på forhånd) gjør at du under selve økten bruker energi hovedsaklig fra fettlagrene dine.
  • Trening tidlig på dagen gir en god start.
  • Jenter, vi har som regel noen fettlagere som sitter litt bedre enn hos guttene. Kondisjonstrening gir økt blodsirkulasjon, som igjen gjør at fettlagrene slipper noe lettere i disse områdenenår det utføres på fastende mage. Dog vil jeg påpeke at en moderat gåtur på 20-60 minutter etter en styrketreningsøkt vil gi samme resultatet!

 


Konkulsjon?

 

Hvis du er blant dem som trives med å trene tidlig på dagen og føler at du har god energi under treningsøkten så er dette en metode som fungerer for deg. Opplever du deriomot at du har lite å gi, blir fortere sliten og veldig sulten, så er det kroppen din som forsøker å fortelle deg at dette ikke er det beste den vet. Og spiller du på lag med kroppen din, så spiller den på lag med deg. Du kan trygt spise først med god samvittighet! 

 

Senere i dag kommer ny spilleliste til dere. Fått litt hjelp, så er skikkelig fornøyd med denne.

 

Stort Smil

Desiree

 

Notater:


#fettforbrenning


#faste


#periodiskfaste


#vekttap


#cardio


#fatburn


#treningsteori


#morgencardio


30. september 2015 | Trening

Kommentarer (3)

  1. Så rart at du alltid vet akkurat hva jeg skal spørre om uten at jeg rakk å spørre før svaret kom 🙂

  2. Hei!Lurer på om jeg kan bli lagt til i «fit på 100 dager» gruppa, kommenterte det innlegget den mandagen, men det skjedde aldri noe 🙂

Comments are closed.