Slik trener jeg hele kroppen med kun 3 øvelser!

19. april 2017 | Trening

Ok, så har nok ikke alle et stort traktordekk i bakgården, men nå er faktisk ikke økta i seg selv poenget med dette innlegget. Poenget er trening, muligheter, tidsklemma og hva som faktisk må til av trening for at du skal nå dine mål.

For dette er det jeg har fått inn av styrketrening så langt denne uka. 10 repetisjoner av hver øvelse, så mange ganger jeg bare klarte på 15 minutter.

Øvelse nummer en trener rygg, biceps, core og kjennes godt i beina.

Øvelse nummer to trener rumpe, lår og skuldre

Øvelse nummer tre var helt vanlige push ups som trener bryst, triceps, skuldre og core!

Vi har en tendens til å gjøre trening til en komplisert greie, når bevegelse er det aller mest naturlige kroppen din kan gjøre. Den er skapt for å kunne bevege deg. Alt i kroppen din er avhengig av bevegelse for å fungere optimalt! Og da snakker jeg ikke bare om muskler og ledd. Jeg snakker om alt! Fordøyelsen din, hjernen din, alt helt ned til det minste cellenivå fungerer bedre når du bruker kroppen til det den er skapt til – bevegelse.

Og nøkkelordet er nettopp bevegelse. Med mindre du har som mål å løpe en maraton eller som mål å klare 100 kilo i knebøy – ja da er det nødvendig å trene spesifikke programmer, løfte vekter, sjekke puls soner, osv, osv. Men om ditt mål er å ha en glad kropp som fungerer som ditt viktigste hjelpemiddel livet igjennom, mentalt overskudd og energi – ja da er faktisk den beste treningen den det blir noe av!

Om det er en rask gåtur med venninnene noen kvelder i uka, aktiv lek med barna, noen sviende øvelser på stuegulvet eller morsomme dansetimer på treningssenteret – alt er like bra.

Jeg vet at dørstokken kan være høy, og jeg har jobbet så lenge i denne bransjen at jeg har hørt de fleste unnskyldninger før. Så noen tips og råd skal du få på veien!

 

1. Jeg klarer ikke å trene så mye som jeg hadde bestemt meg for, da kan jeg like godt droppe det.

Skap gode forutsettninger for deg selv. Har du en travel hverdag med mange baller som skal sjongleseres, famile, barn, fritidsaktiviteter, osv, osv er det kanskje ikke en god forutsettnig å klemme inn 4 turer på treningssenteret siste? HVa kan du gjøre for å skape gode forutsettninger til dine nye treningsvaner?

– Trene smartere og mer effektivt.

– Få hjelp til å sette opp treningsprogrammer som passer din hverdag og dine mål.

– Kan du trene hjemme eller ute for å ha mer fleksibilitet rundt treningen din?

– Eller kanskje det er bedre å avtale med familien at du har dine faste treningstider akkurat som andre har sine faste aktiviteter.

2. Jeg klarer ikke å føle med på saltimer og føler meg utrent og utilpass på gymmet

Begynn på ditt nivå. Alle har vært nybegynner en gang. Man begynner jo ikke å trene fordi man er i god form, man beynner fordi man har et ønske om å bli det. Begynner du på ditt nivå gir du deg selv best mulig utgangspunkt. Du bygger opp kroppen din i riktig tempo, lærer riktig teknikk og legger et godt grunnlag for fremtidig ytvikling.

3. Jeg har ikke tid på grunn av barn og familie.

Se muligheter. Alle monner drar i forhold til fysisk form. Ingen tinger er bortkastet.

Kan du trene mens junior er på fotballen? Er det andre foreldre som kanskje vil være med å gå en rask tur?

Kanskje du rekker bort på gymmet eller kan jogge deg en tur?

 

4. Jeg er så sliten, jeg orker ikke.

Kle på deg å gå ut døren. Dette burde du bare prøve neste gang rumpa føles limt til soffaen!

Ta på deg og gå rett på utsiden av døren din. Føles godt gjør det ikke? Vil det ikke da føles ennå bedre når du har trent?

5. Lekser, eksamner, mye skolearbeid.

Trening skjerper hjernen, gir mer energi og økt læringsevne.

Andre små triks:

  • Om selvdisiplinen ikke er der til å gjøre det du må, så gjør noe du har lyst til. Bare gjør noe.
  • Sett på treningsmusikken din.
  • Det går ann å gjøre noen øvelser på stuegulver. Føles garantert bedre ut når du dumper ned i soffaen etterpå.

Start i det små. Et godt valg hver dag blir til mange gode valg i løpet av livet.

 

Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

19. april 2017 | Trening