TRENER DU I RIKTIG SONE? Slik sjekker du det – med og uten pulsmåler

25. juni 2019 | Løpeskolen, Trening

Jeg får ofte spørsmål om hvorfor jeg ikke presiserer nøyaktig tempo eller stigning i løpe øktene jeg deler her på bloggen. Og svaret på det er veldig, veldig enkelt. Når du trener intervaller er det ikke tempo eller stigning som avgjør treningsutbytte, men din puls!

Pulsen øker så klart når du løper fortere, lengre eller brattere, men hvor fort og bratt du må løpe for å trene ved riktig intensitet er helt individuelt og vil forandre seg etterhvert som du kommer i bedre form!

Så å legge ut økter med mitt tempo/stigning er ikke er godt hjelpemiddel for deg 😉 Men et godt hjelpemiddel har jeg tenkt å gi deg i dag!

I dag hadde jeg tenkt til å gi deg en skala på 5 trinn som kan brukes når du løper etter mine intervaller, slik at du kan være sikker på at du trener ved riktig intensitet for best mulig resultater.

Det er denne skalaen de aller fleste pulsklokker går ut ifra, men jeg har også beskrevet hvordan det oppleves å trene i de forskjellige sonene – slik at du kan bruke sonene – selv om du ikke har pulsklokke.

Tilslutt vil jeg bare minne om at dagsform også påvirker pulsen din under trening og hvordan du opplever treningen. Hvis du er trett, sliten, stresset, syk eller overtrent kan en økt som viser sone 2 på pulsklokka føles som sone 3. Det er et tydelig tegn på at du kanskje burde ta en ekstra dag treningsfri eller ta en litt roligere økt.

 

Stort Smil

Desiree

 

25. juni 2019 | Løpeskolen, Trening

Kommentarer (2)

  1. Hei! Dette er til stor hjelp, men jeg lurer på noe angående min egen puls. Jeg kommer alltid opp i sone 5 på puls når jeg jogger, og synes det er merkelig. Har testet flere forskjellige pulsklokker, med og uten pulsmåler under brystet, så tror pulsen er riktig. Men kan det være at makspulsen min er høyere enn antatt?

Comments are closed.