Tren magen flat #3

26. mars 2016 | Trening

 

Fra før av i denne bloggserien har vi tatt opp to temaer.

Tren magen flat #1 tar vi for oss viktigheten og effekten av coretrening. Innlegget finner du
HER

 og I Tren magen flat #2 tar vi for oss team fettforbrenning. Her får du også et helt treningsprogram med fokus på nettopp dette. Innlegget kan du lese
HER

.

 

 

I innlegg nummer tre skal vi se på den mer tradisjonelle måten å trene mage på. De fleste gjør nemlig dette ved å legge inn litt sit ups og plake etter annen styrketrening. Og når jeg spørr hvorfor får jeg stort sett to svar

– fordi jeg ønsker mindre mage

– fordi jeg ønsker strekere core

 

Når man trener er det ganske naturlig at man ønsker å bruke tid på de områdene man vil forbedre, men med utgangspunkt i innlegget om fettforbrenning kan vi konstatere at å trene litt sit ups og planke for å få flatere mage, så trenger du ikke å legge inn spesefikke mageøvelser etter vanlig styrketrening!For å få en flatere mage er det først og fremst overflødig fett utenpå magemusklene du må til livs.

Visste du at for å kvitte deg med 0,5kg fett må du gjøre 250,000 sit ups?


Det tilsvarer 100 sit ups hver dag i syv år det…

 

Men i forhold til core og coretrening er det flott å legge inn øvelser sammen med annen trening, men hvor mye og hvor ofte trenger du egentlig?

 

Mage og core er delaktig uansett hva du gjør. Om du spinner, løper, sitter, står, snur deg rundt i sengen, tråkker på gassepedalen. Det er nesten bare når du trykker på fjernkontrollen til TV’en at den er inaktiv.

Så jeg tenker at når magen er så aktiv i øvelser som også trener resten av kroppen, er det igen grunn til å kaste bort dyrebar treningstid på mageøvelser alene!

Visste du at en av de mest effektive øvelsene du kan gjøre for mage og core er knebøy? Og når du trener knebøy så trener du i tillegg til mage lår, rumpe og korsrygg?

 

 


Hvor ofte burde man da trene mage/core?

Ja, for du burde absolutt trene mage, korsrygg og ryggstrekkerene også! Men sammen med et variert styreprogram vil jeg si at en gang i uka holder.

Hvis du derimot ikke trener annen styrke, kanskje du bare trener kondisjon, burde du absolutt legge inn core 2-3 ganger i uka! For eksempel programmet fra Tren magen flat #1.

 


Forstastt god påske.

 


Smil


Desiree


26. mars 2016 | Trening