Tre mat & treningstrender du vil møte i 2017

23. desember 2016 | Kropp

Vi nærmer oss slutten av året og spådommene for hvilke trender du vil møte i 2017 er klare. Jeg har valgt å dra frem tre gjengangere som jeg virkelig håper flere vil omfavne i det nye året!

Foto: Shutterstock Kilde:Pintrest100 og rapporten Trendspotting 2017 fra matkommunikationsbyrået Food & Friends

 

 

Anti inflammatorisk mat eller betennelsesdempende mat.

Begrepet har vært her en stund, men mye tyder på at dette vil få mer oppmerksomhet i året som kommer. Kanskje ikke så rart da stadig flere får opp øynene for hvordan maten vi spiser påvirker kroppen vår. Eksempler på anti inflammatorisk mat er :

Friske bær, frukt og grønne bladgrønnsaker

Antioksidantrike krydder og urter, ingefær, hvitløk og gurkemeie

Fet fisk

Umettet fett fra oliven, avokado, nøtter og planteoljer. Flerumettet fett finner du i oliven, fete fiskeslag, fiskeoljer, valnøtter, linfrø og linfrøolje.

Fiberrik mat som grove kornprodukter, nøtter og frø, frukt, bær og grønnsaker.

Usaltede, rå nøtter

Røde og blå bær som bringebær, jordbær, blåbær og solbær.

Syrnede meieriprodukt  med naturlig gode bakteriekulturer eller tilsatt probiotika

Fermentert mat

Mørk sjokolade

Grønn te

Funksjonell mage/coretrening.

Ut med sit-ups og planken, inn med helhetlige øvelser som utfordrer det naturlige bevegelsesmønstret til kraftsenteret ditt. Ikke akkurat en nyhet for meg dette heller , but I LOVE IT!

YjSum6jWBJ4

Kollagen BOOST!

Dere som følger meg og kostholdsdamene på Snapchat har lenge sett at flere av oss bruker kollagen som kosttilskudd. I mange år kunne ikke kollagen brukes som kosttilskudd, da kollagen egentlig har for store molekyler til å kunne tas opp av tarmen. Men verden går fremover, og nå får du en rekke produkter på markede hvor molekylene er små nok. Dette åpner også for et helt nytt marked som matvareindustrien i utlandet nå tar for seg! Mat og drikke tilsatt ekstra kollagen!

Hvorfor er vi så ville etter dette kollagenet?!

Store deler av kroppen din består faktisk av kollagen, men etter at du har fylt 25 år begynner kroppen og produsere mindre. Dette hører blant annet til at huden mister elastisitet, håret vokser saktere, neglene blir skjørere og benstrukturen svakere. Det er rett og slett skjønnhetspleie som starter på innsiden!

Hva tenker du om disse trendene?

Har du lyst til å stemme meg frem som årets trenings/helseblogg kan du gjøre det HER

23. desember 2016 | Kropp

Kommentarer (2)

  1. Hei.
    Først vil jeg si at den nye bloggen ser veldig bra ut, lett å fonne fram og lett å skrive ut oppskrifter
    Så til spørsmålet mitt. Hvilken type kollagen er best og bruke i kald mat og hva er best å bruke i varm mat?
    Mvh
    Solveig

Comments are closed.