Thai inspirert lakseburger.

30. desember 2014 | Middag

Hjemmelagde fiksekaker/burgere er noe av det enkleste som finnes.


Grunnoppskrift til 4 personer:


4 benløse laksestykker a 125 gram


1 egg

Moses med en stavmikser, formes til karbonader og stekes i varm panne.

Litt kjedellig, så la oss gjøre det litt mer spennende.


Tilsett:


2 vårløk, finsnittet


Saften av 1/2 lime


1 ts chillipulver (eller etter egen smak)


Litt salt og pepper.

Form til burgere og vend i sesamfrø.

Disse liker jeg å steke i litt olje, til frøene får en gylden farge, så får de 15 minutter i stekeovnen på 250 grader.

Her servert med salat og grove rundstykker.

Sunne fettstoffer, masse proteiner og akkuart passe karbohydrater.

– Desiree

 


30. desember 2014 | Middag

Kommentarer (17)

  1. N-a-m! Jeg lagde nettopp scones-oppskriften din nå!! Farlig god 😉 byttet ut stevia med en most banan, og tilsatte mørk sjokolade og gojibær. Spiser de varme rett fra ovnen nå 😀

  2. Ja, prøv det 🙂 så skal jeg teste ut med pistasjnøtter neste gang! 🙂 inspirerende blogg du skriver!!

  3. AHH, dette hørtes jo helt fantastisk ut! Kan man bruke fersk chili eventuelt finhakket hvitløk istedenfor pulveret? 🙂 klem

  4. Ettersom jeg har cøliaki har jeg laget opp en god del lomper av søtpotet i stedenfor speltlomper. Det er heller ikke lett å finne gode glutenfrie grove rundstykker i butikken og jeg har rett og slett ikke tid til å lage dette i dag. Kan rundstykkene her erstattes med søtpotetlomper? Eller er dette feil mtp næringsinnhold?

  5. Belinda Svensli: du kan bake frokostbollene med glutenfritt havregryn 🙂 er ikke noe annet i dem 🙂 søtpotet går også fint 🙂

  6. Spørsmålet var egentlig om jeg kan spise søtpotetlomper i stedenfor grove rundstykker til dette måltidet? 🙂

  7. I dag laget jeg thai lakseburgeren m tilbehøret og den falt i smak hos store og små . Flere oppskrifter skal nå prøves .

Comments are closed.