Kondisjonstest

Slik tester du formen på 12 minutter

27. januar 2017 | Løpeskolen

Først må jeg få lov til å si at det er utrolig gøy at så mange vil være med på FITrunning challenge!

Vi er jo nå på uke 2, snart 3, men du kan når som helst velge å begynne på uke 1! Det deles en ny økt hver uke, og det er meningen at du skal fullføre den 1-2 ganger. Programmene blir gitt i 3 nivåer.

  1. For deg som er i «gå» form, men gjerne vil komme igang med løping.
  2. Deg som fint klarer å jogge 3 kilometer, men kanskje må veksle mellom gå/jogge når det blir lengre.
  3. Deg som jogger 5 kilometer, men har lyst til å ta knekken på mila eller forbedre tiden din.

Personlig synes jeg det er utrolig gøy, og ikke minst motiverende, med tester. Ok, så er det kanskje ikke så gøy første gang, men når man så skal re-teste seg etter noen uker kommer jo den hyggelige tilbakemeldingen!

Vi trener jo for å komme i bedre form, ikke fordi vi alt er i god form. Eller?

Kondisjonstest
Bilde; Trimtex

Testing kan gjøres veldig, veldig enkelt. Finn en liten på løype på la oss si 1 km og kom deg fra A til B så fort som mulig. Ta tiden, også gjentar du dette om 3-4 uker. Mer skal ikke til for å kunne måle fremgangen din.

Har du lyst til å bruke en test som ikke bare måler fremgang, men også sier noe om din fysiske form vil jeg anbefale coopertesten.

Coopertesten går enkelt og greit ut på at du ser hvor langt du klarer å løpe på 12 minutter. Jeg bruker appen Endomondo for å måle distanse.

Deretter leser du av denne tabellen.

Tabellen er hentet fra Googel.

 

Så hvis du er kvinne på 37 år og løper 2000 meter på 12 minutter er du god form. Ta testen igjen om en måned og se om du beveger deg i riktig retning.

Coppertesten er designet for løp på bane. Du trenger ikke det, men for at testen skal bli mest mulig reel burde du finne en løype som ikke er kupert, en bane eller en mølle.

Stort Smil

Desiree

 

27. januar 2017 | Løpeskolen