Test deg selv; er du sukkerfølsom?

24. mai 2016 | Kropp

Christmas candy mix


Licensed from:
ingperl

/
yayimages.com


 

 

Det finnes ingen Norske tall, men undersøkelser viser at i USA er rundt 70% sukkerfølsomme. Blant disse igjen regner man med at ca 30- 35% utvikler en sukkeravhengighet. 

 

I dag tenkte jeg å dele en liten test med dere hentet fra SEMSA sine hjemmesider.

Hvis du kan svare ja på 4 eller flere av disse spørsmålene står du i faren for å utvikle sukkeravhengighet.

 

1. Har du i løpet av det siste året noen gang spist mer søtsaker* enn du hadde tenkt og/eller fortsatt å bruke søtsaker* når du ikke hadde tenkt deg det?

2. Har du noen gang i løpet av det siste året forsømt noen av dine plikter på grunn av at du har spist for mye søtsaker*?

3. Har du i løpet av det siste året følt at du ønsket eller trenger å kutte ned på ditt forbruk av søtsaker*?

4. Har noen det siste året, for eksempel familie, venner, kollegaer eller andre klaget på hvor mye søtsaker* du spiser.

5. Har du det siste året noen gang vært helt oppslukt av tanken på når du skal få spise eller kjøpe søtsaker*?

6. Har du noen gang det siste året brukt søtsaker* for å lindre følelsesmessige ubehag som for eksempel nedstemthet, irritasjon, kjedsomhet eller energiløshet?


*Søtsaker inkluderer også brød, pasta, poteter, ris, all slags chips (potetskruer, potetgull osv.), kaker, is m.m.


Kilde: 
SEMSA

 

I morgen poster jeg første innlegg i min nye bloggserie «Kunsten å kose seg litt».  I morgen ser vi på om og hvordan man kutter ut unødvendig sukker. Hva kan det erstattes med, hvordan kose seg, kan man kose seg med litt sukker eller burde man avstå helt?

Håper du klikker innom!

 

Smil

Desiree


24. mai 2016 | Kropp

Kommentarer (5)

  1. Ble ja på alt, ikke så veldig overraskende. Jeg er (selverklært) sjokoladeavhengig. Kan spise enorme mengder sjokolade (annet søtt og, men mest sjokolade). Må være veldig motivert for å klare å kutte ut, og da må jeg bare holde meg unna. Litt sjokolade får meg bare til å sluke alt 🙁 Men faller alltid tilbake til gamle vaner etter hvert. 🙁

  2. Skriver under på sjokkoladeavhengig. Jeg står å banner og er forbanna samtidig som jeg ikke klarer å stoppe å spise. Er en salgs rus. Og føler meg så dårlig etterpå. Masse angring pluss dårlig i magen og slapp.. Vanskelig!

Comments are closed.