Tar du godt vare på kroppen din, så tar den godt vare på deg

29. juni 2015 | Motivasjon

Det har hvert mye fokus på kropp og nok kropp i media den siste tiden.

Det er såre temaer og man kan nesten ikke kommentere det uten å oppleve negative vibber.

Men et viktig poeng har ennå ikke fått den oppmerksomheten det faktisk fortjener i denne debatten. For hvis man ser bort ifra hvordan kroppen din ser ut, hvordan har den det egentlig?

 


Det er bedre å være fyldig og trent enn tynn og utrent!

Dette hører jeg stadig, og det er helt riktig det, men hvor mange i Norge kan si at de er trent når kun en av fem nordmenn oppfyller helsedirektoratets anbefalinger om 30 minutter fysisk aktivitet om dagen?

 


Det er ikke utsiden, men innsiden som teller.


Og godt er det, for ingen av oss er like! Ingen, og det er en vakker sannhet som alle burde ta til seg. Du er helt unik!Men vi spiser i snitt 29 kilo sukker i året, samtidig som  kun 15 % av oss klare å spise nok frukt og grønt.  Resultatet er at mellom 70 og 80 % av oss dør som følge av en dårlig livsstil. 

 

Det er ikke disse tallene som frustrerer meg, det tanken på hvor lite som faktisk skal til for å snu denne negative trenden, og hvor lite fokus akkurat dette får!

For nå er vi lei av å snakke om kropp, sommerkropp, bikinkikropp, helårskropp og nok kropp. Men kan vi virkelig tillate oss å legge bort helseaspektet?

 

Så når jeg foreslår at du tar trappen istede for heisen eller parkerer bilen litt lengre borte fra inngangsdøren til butikken er det ikke fordi jeg mener du er lat. Jeg tar selv heisen for å ta selfies jeg 😉 Det er for å vise at du har muligheter hver dag til å gjøre små ting for egen helse.

En sunn livsstil handler ikke nødvendigvis om å slite ned møllene på gymmet tre ganger i uka, kutte ut alt av sjokolade og bare drikke vann. Det handler om de små tingene du kan få plass til i hverdagen. 

 

Kan du legge til litt mer fysisk aktivitet ved å bruke trappa, parkere bilen lengre borte, hoppe på trampolina i hagen (super trening by the way), reise deg opp en gang i timen?

Uten å endre det du spiser i dag kan du legge til en ekstra frukt om dagen og litt ekstra grønnsaker til middagen?

Kan du velge alternativer med mindre sukker i hverdagene?

For alle disse små tingene hjelper!

 

Dette er tanken og motivasjonen bak FITsummerchallenge.

Å gi deg en ny mulighet hver dag til å prøve og erfare vaner som kan være positive for deg.

Jeg sier ikke at du trenger å ha alle som et fast innslag i hverdagen din, men kanskje du finner noen som gir deg et ekstra piff.Mer om challengen kan du lese
HER

 


En sunn kropp og et positivt sinn kommer i alle former og fasonger.

 

Så når vi nå har blitt enige om å elske kroppene våre akkurat som de er håper jeg at vi kan rette et større fokus mot å gjøre nettopp det. Jeg er sikker på at hvis du tar godt vare på kroppen din, så vil den ta godt vare på deg i mange, lange år nemlig.

 

Desiree

 

 

 

 

 


29. juni 2015 | Motivasjon

Kommentarer (3)

  1. Vilde: Takk 🙂 Må innrømme at jeg har stålsatt meg for reaksjonene 😛 🙂

  2. Ja, det trenger ikke å være så utrolig vanskelig!

Comments are closed.