Tacotårn

6. februar 2016 | Middag

I går var egentlig planen å lage nachos med kjøttdeig, ost, masse digg grønnsaker, bønner, guacomole og rømme. Nachochipsene pleier jeg å lage selv av speltlomper. Det tar egentlig ikke så lang tid, men i går kjente jeg allikevel at det ville ta litt for lang tid. Løsningen var egentlig enkel og resultatet ble helt nydelig!

  I stede for å klippe opp lompene i biter stekte jeg dem hele. Sablet sprø lomper, kjøttdeig og ost lag på lag, inn i ovnen, moms! Beste kosematen jeg har laget på lenge!

 

Du trenger:

2 lomper per person

Litt olje

Taco krydder

 

Slik gjør du:

Pensle den ene siden med olje, strø over krydder. Stekes i ovnen på 250 grader – grill i 6-7 minutter.

 

Til fyll:

1 pakke karbonade deig

1 gul løk

1 rød paprika

1 boks sorte bønner

1 boks mais

1/2 glass syltet jalapenios

Tacokrydder.

 

Ost

 

Slik gjør du:

Stek løk og paprika til løken er gylden. Tilsett kjøttdeig og tacokrydder (uten å tilsette vann). Når kjøttdeigen er stekt rør inn bønner, mais og jalapenios.

 

Samle tårnet med lompe, kjøttdeig, litt ost, lompe, kjøttdeig og topp med litt ost. Stek i ovnen til osten er smeltet.

Server med salsa, lett rømme og guacomole.

Min favoritt lager jeg selv.

1 avokado

1 rød chilli

2 fed hvitløk

Litt lime

Litt koriander

Salt og pepper.

Alt moses med stavmikser.

 


6. februar 2016 | Middag

Kommentarer (5)

  1. Synes bare det er merkelig at du ikke gir andre kredit når du bruker deres oppskrifter. Er synd for dedicationkristine liksom.

  2. Janne: jeg har prøvd å sende deg Mail, men mailadressen var falsk. Jeg har IKKE brukt hennes oppskrift. Heller aldri hvert på bloggen. Jeg søkte opp tacotårn på hennes blogg nå, og det er en helt annen oppskrift/ide enn dette. Det er en tacolasange, her har du sprø nachochips i mellom lagene. Eneste som er likt er navnet!

  3. Hei! Har Ikke lest bloggen din så lenge, men må si jeg er imponert. Kommer definitivt til å fortsette. Det jeg egentlig lurte på var om du lager lompene selv? Eller er de man kjøper på butikken «bra nok» ?

Comments are closed.