I går var egentlig planen å lage nachos med kjøttdeig, ost, masse digg grønnsaker, bønner, guacomole og rømme. Nachochipsene pleier jeg å lage selv av speltlomper. Det tar egentlig ikke så lang tid, men i går kjente jeg allikevel at det ville ta litt for lang tid. Løsningen var egentlig enkel og resultatet ble helt nydelig!
I stede for å klippe opp lompene i biter stekte jeg dem hele. Sablet sprø lomper, kjøttdeig og ost lag på lag, inn i ovnen, moms! Beste kosematen jeg har laget på lenge!
Du trenger:
2 lomper per person
Litt olje
Taco krydder
Slik gjør du:
Pensle den ene siden med olje, strø over krydder. Stekes i ovnen på 250 grader – grill i 6-7 minutter.
Til fyll:
1 pakke karbonade deig
1 gul løk
1 rød paprika
1 boks sorte bønner
1 boks mais
1/2 glass syltet jalapenios
Tacokrydder.
Ost
Slik gjør du:
Stek løk og paprika til løken er gylden. Tilsett kjøttdeig og tacokrydder (uten å tilsette vann). Når kjøttdeigen er stekt rør inn bønner, mais og jalapenios.
Samle tårnet med lompe, kjøttdeig, litt ost, lompe, kjøttdeig og topp med litt ost. Stek i ovnen til osten er smeltet.
Server med salsa, lett rømme og guacomole.
Min favoritt lager jeg selv.
1 avokado
1 rød chilli
2 fed hvitløk
Litt lime
Litt koriander
Salt og pepper.
Alt moses med stavmikser.
Comments are closed.