Tacotårn

6. februar 2016 | Middag

I går var egentlig planen å lage nachos med kjøttdeig, ost, masse digg grønnsaker, bønner, guacomole og rømme. Nachochipsene pleier jeg å lage selv av speltlomper. Det tar egentlig ikke så lang tid, men i går kjente jeg allikevel at det ville ta litt for lang tid. Løsningen var egentlig enkel og resultatet ble helt nydelig!

  I stede for å klippe opp lompene i biter stekte jeg dem hele. Sablet sprø lomper, kjøttdeig og ost lag på lag, inn i ovnen, moms! Beste kosematen jeg har laget på lenge!

 

Du trenger:

2 lomper per person

Litt olje

Taco krydder

 

Slik gjør du:

Pensle den ene siden med olje, strø over krydder. Stekes i ovnen på 250 grader – grill i 6-7 minutter.

 

Til fyll:

1 pakke karbonade deig

1 gul løk

1 rød paprika

1 boks sorte bønner

1 boks mais

1/2 glass syltet jalapenios

Tacokrydder.

 

Ost

 

Slik gjør du:

Stek løk og paprika til løken er gylden. Tilsett kjøttdeig og tacokrydder (uten å tilsette vann). Når kjøttdeigen er stekt rør inn bønner, mais og jalapenios.

 

Samle tårnet med lompe, kjøttdeig, litt ost, lompe, kjøttdeig og topp med litt ost. Stek i ovnen til osten er smeltet.

Server med salsa, lett rømme og guacomole.

Min favoritt lager jeg selv.

1 avokado

1 rød chilli

2 fed hvitløk

Litt lime

Litt koriander

Salt og pepper.

Alt moses med stavmikser.

 


6. februar 2016 | Middag

Comments are closed.