Ta kontroll over sukkersuget og godis skålen! 7 tips

29. desember 2016 | Ernæring

9. januar nærmer seg. Mandagen over alle mandager! Det er noe magisk med denne dagen, og man kan si hva man vil om nyttårsforsett. Men jeg ser ikke noe negativt i å bruke denne startstreken som begynnelsen på noe godt! At noen at noen nyttårsforsett så faller ifra tenker jeg er en del av en større prosess. Det er greit å «feile» så lenge man ikke gir seg!

I dag har jeg lovet å dele noen råd og metoder jeg gir mine online kunder når de skal lære seg å ta kontroll over godis skålen, slik at det å kose seg faktisk kan være kos!

 

Kutte ned eller kutte ut?

I gårsdagens innlegg delte jeg en link hvor du kunne teste om du var sukker sensitiv. Hvis du er sukker sensitiv burde du vurdere å kutte ut sukker helt i en periode før du begynner å spise søtsaker igjen i mindre mengder.

Er du ikke sukker sensitiv er det opp til deg selv om du vil kutte ut sukker eller kutte ned. Min erfaring er at folk flest lykkes ved å kutte ned på sukkeret fremfor å kutte helt ut, men det må du føle på selv.

Bilde;Shutterstock

 

Hold blodsukkeret stabilt.

I går så vi også på hvorfor vi fysisk reagerer som vi gjør på sukker, og at sukker trigger flere reaksjoner i oss som gjør at vi mister ”kontrollen”. Men det viser seg at om du har et stabilt blodsukker og holder det stabilt vil du ikke bare oppleve mindre sukkertrang, du vil også oppleve å ha mer kontroll over godis skålen.

Hvordan spise for et stabilt blodsukker? Ta en titt på mine Spis magen Flat menyer HER.

 

Det er lov å begynne på nytt!

De aller aller fleste går på en smell eller flere når de forsøker å kutte ned eller kutte ut sukker. Og hva tenker de aller fleste da?

  • Å fillern, da kan jeg likegodt ta en til!
  • Misslykka igjen, jeg gir opp!
  • Starter igjen til mandag…

Men du trenger ikke å være de alle fleste. Du kan velge at det er greit å gå på en smell, men at smellen heller ikke trenger å bli større. Man blir ikke sunn fordi man har spist en salat til middag, og man blir ikke usunn fordi man spiste en sjokolade mer enn man hadde tenkt. Det er en helhet og det er en prosess.

 

Team Up

Den største utfordringen mange av mine online kunder har er faktisk familie og arbeidsmiljø. For i dag har det faktisk blitt vanlig å ha snop og godis lett tilgjengelig uka rundt. Pottis er like vanlig på en mandag som på en lørdag. Det skremmer meg litt….

Ta en prat med de du deler hverdagen din med. Kanskje det ikke bare er samboer, kanskje dere har mye snop og kaker på jobb også? Få dem med på planene!

 

Fyll tomrommet.

Når du velger å fjerne noe av sukkeret i kostholdet ditt vil den etterlate seg et tomrom.

Kanskje det er sjokoladebiten du pleier å ta til kaffen, kake på personalmøte, en latte med venninne, snop fredag og lørdag, sosiale sammenhenger.

Det beste du kan gjøre for å takle disse forandringene er å fylle tomrommet med noe annet. Sukkerfrie alternativer, frukt, nøtter, mørk sjokolade er alle gode alternativer.

 

Har du sunn mat tilgjengelig så spiser du sunt.

Dette er kanskje mitt aller viktigste kostholdsråd, og ja, så enkelt kan det gjøres. Rydd i skuffer og skap. Ha sunn mat og snackalternativer i hus uka rundt, når helgen kommer kjøper du inn det du skal spise av godsaker.

 

Ikke la det handle om vekt og vekt alene.

Å kutte ut søtsaker er kanskje det første, naturlige steget mange tar for å gå ned i vekt. Og vektreduksjon er så klart en effekt av å kutte ned på sukker, men ikke stopp der. Kjenn på kroppen. Hvordan har den det uten de store mengende med sukker! Hvordan er energinivået? Humøret? Huden?

 

 

Har du lyst til å stemme meg frem som årets trenings/helseblogg kan du gjøre det HER

29. desember 2016 | Ernæring