Ta en (søt)potet.

5. august 2013 | Uncategorized

Jeg elsker poteter! Kokte nypoteter med brun saus, bake poteter med hvitløkssmør, ovnsbakte potetbåter med olivenolje og havsalt, hjemmelaget potetmos, osv, osv. Og jeg mener at et sunt, balansert kosthold absolutt har plass til en god, norsk potet!

Søtpotet er navnet til tross ikke i slekt med vår potet. Den stammer oppbrinnelig fra Sør-Amerika, men dyrkes i flere tropiske land.
Navnet tro er den søt, men også næringsrik. Mange hevder at den kan hjelpe deg ned i vekt, men det er flere gode grunner til å spise denne rotfrukten!

1. Den er naturlig søt.

Ikke la deg lure av den søte smaken! Søtpoteten inneholder mindre kalorier og færre karbohydrater enn poteten!

Den er rik på betakaroten, C-vitaminer, kalium og fiber.

2. Blodsukkerregulerende.

Søtpoteter inneholder et blodsukkerregulerende hormon kalt adiponektin. I tillegg har grønnsaken en relativt lav glykemisk indeks, som også kan forhindre de akutte søtsugene du får når blodsukkeret går ned.

3. De har høyt fiberinnhold.

Tommel opp for lang metthetsfølelse, god fordøyelse og god tarmhelse!

4. Høyt innhold av betakaroten.

Søtpoteten er i likhet med andre gule/oransje grønnsaker som gulrot og gresskar proppet med antioksidanter kalt karotenoider og betakaroten.

Karotenoider har vist seg å være bra for både huden og synet, og forskere har tidligere funnet ut at de i tillegg beskytter mot kreft og hjertesykdom.

Søtpoteten kan tilberedes akkurat som en vanlig potet.
Min favoritpotet er bakt med bacon og chedarost eller most til purre sammen med kikerter og hvitløk.

<3


5. august 2013 | Uncategorized

Kommentarer (2)

  1. Mmmm, det hørtes digg ut! 🙂 Har bare lagd vanlig puré, denne skal prøves 🙂 Flott innlegg, kanskje fler oppdager denne nydelige grønnsaken!

Comments are closed.