Svar på spørrerunde om kosthold og trening.

15. august 2014 | Personlig Trener Desiree Andersen


Hvilke tips har du for å erstatte brød til frokost og kveldsmat?

Mange! Men jeg skal prøve å begrense meg.

 


Frokostsmothie:
Base:

½ frossen banan og 2-3 dl bær + 3 dl lettmelk, lett kokosmelk, havremelk eller rismelk.

 


Boost:

2 rå eggehviter eller en scoop proteinpulver.

 


Frokostgrøt1,5 dl lettkokte havregryn, 3 dl vann, søtning (sukkerfri), 3 ss mager kesam på toppen, sammen med et halvt eple i biter og et drys med kanel.


Knekkebrød– 2 knekkebrød med to porsjoner pålegg

Kokt skinke, kylling/kalkun, egg, kaviar, avokado, roatbeef, 2 skiver ost, cottagechees, lett syltetøy, nøttesmør.

 


Meieriprodukter– 3 dl magert meieriprodukt ( youghurt, kesam, cottage cheese) 2 dl frosne eller varme bær/eple/pære/melon, 5 hakkede mandler på toppen.


Andre alternativer

  • Omelett av et helt egg, to ekstra eggehviter, to skiver kokt skinke og så mye grønt du ønsker.
  • Speltlomper med magert pålegg.
  • En proteinbar og en frukt.
  • Et kokt egg, et par skiver magert pålegg og litt grønt.


Hva anbefaler du å spise etter trening?

Om du trener et par ganger i uken ser ikke jeg det store behovet for å dytte i seg det ene eller det andre etter trening. Et balansert måltid innen to timer etter trening er fint, men om du enten trener ved velsig høy intensitet eller flere dager på rad kan det være lurt å få i seg noe rett etter trening + det balanserte måltidet innen to timer.

Det viktigste er å få i seg karbohydrater, nei du leste ikke feil, karbohydrater, rett etter trening. Så proteiner i hovedmåltidet. Så en frukt gjør faktisk nytta si. Om du ønsker å få deg litt proteiner også vil en skyr sammen med eple, eller et glass melk være topp.

Men hva med proteinshaken, riskakene og bananen?!?!

De som trener så ofte og så hardt at de trenger å spise det rett etter trening vet nok det selv, det er de færreste som drar nytte av det.

 


 
Jeg lurer på om du har noen tips til å få mindre fett på magen slik at musklene synes? Vet kondisjonstrening har mye å si, men har du noen andre råd i forbindelse med kosthold etc?


Abs are made in the kitchen. 


Dette er et helt innhelgg i seg selv, og det innlegget kommer. I mens kan jeg gi disse kortfattede rådene:

1.


Tren en kombinasjon av kondisjon og styrke.

Vil du bare gå ned i vekt?

Eller vil du se bra ut?

Det ene er desverre ikke ensbetydende med det andre. For å gå ned i fettprosent er kondisjon det mest effektive. For å få en fin, stram og trent kropp trenger du å trene styrke!

 2.


Spis mindre kalorier enn du forbrenner.

Vi kommer fremdeles ingen vei utenom. For å gå ned i vekt må du spise færre kalorier enn du forbrenner.

Har skrevet om denne appen tidligere, men drar den frem igjen


Gratis, du kan scanne inn matvarene du spiser med strekkoden på produktet, oversiktlig og gir en god oversikt.

Det kan være fint å bruke denne typen hjelpemidler i starten. Etterhvert lærer du deg å kjenne igjen hva som er gode og dårlige valg, i forhold til kalorier og næringsinnhold.

 

3.


Spis mer proteiner og sunne fettsyrer.

Proteiner metter mer og lengre enn karbohydrater. De bidrar også til en høyere forbrenning, og er en nødvendighet for at vi skal få utbytte av styrketreningen vår.

Kroppen vår trenger også noe fett for å forbrenne fett, men vi velger selvfølgelig sunne fettkilder som motvirker hjerte og karsykdommer.

4.


Spis mer frukt og grønt.

Rettelse; spis mer grønt, bær og noe frukt. Grønnsaker og bær metter godt og fyller opp magen uten at det øker kaloriinnholdet i kostholdet ditt nevneverdig. I tillegg til dette trenger kroppen vitaminer og mineraler. Ikke bare for å holde oss sunne og friske, men for å opprettholde alle kroppens funksjoner- også evnen til å forbrenne fett.

 

5.


Reduser inntaket av sukker og stivelse.
Jepp, det er et nei!

 Mat som inneholder mye sukker og stivelse metter dårlig og øker insulinhormonet i kroppen din. Insulin på sin side øker fettlagringen din, spesielt på magen hos kvinner.

 

 
Anbefaler du å trene mest kondisjon eller mest styrke for å få mest ut av treninga? (Hvis målet er å gå ned noen kilo)Se over.Har du noen tips til å få slankere lår? Spiller fotball flere ganger i uka og trener derfor myr styrke på beina, men føler at beina mine blir større og større.

Jeg hadde det samme problemet selv da jeg var yngre, vet ikke om det har gått over eller om jeg bare ser kroppen min på en annen måte nå.

Desverre kan man ikke trene eller strekke en muskel slankere. Når du løper rundt på banen sender kroppen mer blod og væske til musklene i bena dine for at de skal kunne jobbe best mulig. Det er derfor mulig at du opplever at låra er oppblåst etter en kamp eller trening. I sesong er det kanskje kamp og trening hver dag. 

Jeg vil heller dele av min erfaring å si at du burde akseptere kroppen din som den er. Jeg kastet i allefall bort mange stunder på å bekymre meg unødvendig over min.

 Hei, jeg trener noen ganger i uka og synes jeg spiser rimelig sunnt og variert. Men jeg får til stadighet oppblåst mage. Har du tips til sunn mat som fungerer bra for en litt sensibel mage? Og hva bør jeg holde meg unna/redusere?


Her ville jeg søkt råd hos en ernæringsterapaut eller lege. Om ikke du ønsker det ville jeg prøvd å unngå mel i en periode. Veldig mange opplever oppblåst mage av ting som mel, gjær, sukker, sukkerfri pastiller, tyggis og kullsyre.


Jeg lurer på treningsmengden… og dette med hviledager…. Er det viktig å ha noen dager pr uke uten trening?
Dette kommer ann på veldig, veldig mye. Men jeg vil si at den vanlige mann i gata, som kjører til og fra jobb og sitter på stumpen mesteparten av dagen fint kan trene hver dag.I forhold til styrketrening er det dog viktig å passe på at man ikke trener den samme musklene to dager etter hverandre. I forhold til kondisjon er det viktig å variere intensitet og treningsform.

Jeg er en jente som elsker å trene men har gått lei jogging/intival.. Noen tips?


Man kan trene kondisjon på mange måter. Her er noen:


Kondisjonskrevende styrke/spenst øvsler. Legg det inn som en egen økt eller som en egen del på gå/joggeturen for å få litt variasjon og motivasjon.


http://desireeandersen.blogg.no/1403698857_ta_trappen.html

 


Romaskin. Den mest effektive måten å forbrenne kalorier på!http://desireeandersen.blogg.no/1400664201_romaskin_ta_rotta_p_k.html


 Tabata; kondisjon, styrke og fettforbrenning i ett.
http://desireeandersen.blogg.no/1395514879_tabata_effektiv_fettf.html


 


Varier løpetreningen med bakke og trappe intervaller.

Det tror jeg var alle spørsmålene i denne omgang. Er det noe mer dere lurer på eller ønsker at jeg skal skrive om så ikke nøl med å komme med tilbakemelding!

 

God fredag.

 

-Desiree


15. august 2014 | Personlig Trener Desiree Andersen

Kommentarer (1)

  1. Flotte svar 🙂 Ha en fin fredags kveld. 🙂 Hadde vært hyggelig med en kommentar tilbake. Jeg har nettopp startet å blogge, men jeg går helt den andre veien enn de flest andre, derfor trenger jeg en liten «boost». Jeg skriver om ting veldig få andre skriver om, men jeg er kun 14 år, så jeg blir nok undervurdert. Jeg er her for å bevise at jeg KAN, og om jeg kan, så kan du også. Takker for støtten.

Comments are closed.