Svar på spørrerunde om kosthold og trening del. 2.

3. februar 2014 | Personlig Trener Desiree Andersen

Min første dag som vegetarianer startet ikke veldig imponerende.. Nøtter og tørket frukt til frokost! Må på butikken!

Men først de siste spørsmålene deres:

-Hvor mye trening må man gjøre for å se resultater? Må en trene 6 ganger i uka? Eller holder det med 3?

Det kommer helt ann på:
Dine mål.
Dine forutsetninger.
Hva du trener.
Intensiteten du trener ved.
Kvaliteten på det du gjør.
Kosthold.

Om du er en utrent person som ønsker å få bedre kondisjon og en generelt sterkere kropp vil et program med både kondisjon og styrketrening 3 ganger i uka være fint.
Ønsker du å gå ned i vekt vil samme fremgangsmåte være passende for de fleste, sammen med en del kostholdsendringer.

-Hvordan unngå å «overspise» godteri og slikt? Jeg sprekker og plutselig har jeg spist alt for mye av is og sjokolade.

For det første tror jeg det er viktig å lære seg å unne seg litt, uten at det trenger å bli mye.
Gå uker uten søtsaker for å så gå på «en smell» tjener man ingenting på.

Ellers er det å finne sunne alternativer. Og dem finner du jo blant annet her;)

-Syns du brød er usunt? Så lenge det er grovt er det vel okei?

Helgrovt brød er ikke usunt.

– Hva synes du om disse vitaminvannene?

Helt greit alternativ til sukkerholdig drikke. Men burde ikke erstatte er variert kosthold.

-Hvordan er det for normalvektige folk å gå ned i vekt? ER det vanskeligere enn for overvektige?

Bådeog.
Når du er overvektig vil det i starten være små justeringer som må til. Bevege seg litt mer, kutte ut søt og fet mat. Etterhvert som kiloene forsvinner må de trene med høyere intensitet og spise bedre for å oppnå de samme resultatene.
Slik er det ofte for normalvektige også. De må trene hardere og være nøyere med kostholdet for å gå ned i vekt enn en overvektig må.

-Når energien er på bunn, hva gjør du da?

Gjør noe annet, bryt rutinene dine litt, gjør noe positivt, gå en tur, frisk luft, musikk, slapp av:)


3. februar 2014 | Personlig Trener Desiree Andersen

Kommentarer (3)

  1. Så hvis jeg hadde lagt meg på 1800-2000 kcal kunne jeg ha gått ned i vekt da? Siden jeg trener 5 ganger i uka, og er i mye bevegelse i løpet av en dag.Eller må jeg helt ned til 1600 kcal? Jeg er redd for at kroppen skal gå i sparemodus, slik at den ikke vil forbrenne, men heller tviholde på maten..

  2. Helene =): Hei Helene 🙂 Avhengig av hva du trener og intensitet er det fult mulig å oppnå et vekttap eller endring av Kropps sammensetning på 1800-2000 kcal.Har du lyst til å gi meg noen fler detaljer?

  3. Takk for svar 🙂 Dessverre har jeg slitet med mye overspising i en lang periode, noe som har ført til 10 kg ekstra. .jeg vil gjerne bli kvitt de igjen, slik at jeg kommer tilbake til trivselsvekta.jeg kan jo skylde meg selv for å ikke ha klart å stoppe overspisinga, men hatt en tøff periode.jeg trener 3 ganger med styrke og 2 med kondisjonstrening.jobber i en butikk hvor det er en del å gjøre.Jeg er usikker på hvor mye jeg skal kutte for å gå ned en del i uka og hvor mye jeg bør trene..jeg er 173cm og veier rundt 70kg, noe jeg ikke trives med. .

Comments are closed.