Qinoa har lenge vært et fast innslag på mitt kjøkken, men ikke veldig synlig på bloggen. Hvorfor fast innslag på kjøkkenet?
La oss ta det kjapt:
- Rikt på fiber, faktisk mer enn mange andre typer korn.
- Glutenfritt for de som trenger det.
- En fin, plantebasert kilde til proteiner.
- Inneholder alle de essensielle aminosyrene (altså proteiner som vi må tilføre via kosten)
- Inneholder omega- 3
- Gir liten blodsukker stigning
- God kilde til jern
- Høyt innhold av antioksidanter
Som du sikkert skjønner så kaller jeg denne granolaen for super med god grunn! Men hvorfor er det først nå jeg blogger om qinoa?
Det er rett og slett fordi det først er det siste halve året at dette har blitt et produkt du finner i de fleste vanlige butikker. Og nå har også større kjeder som Meny og Rema 1000 begynt å ta inn qinoa mel! Så nå er det bare å gjøre seg klar for å se mye qinoa på bloggen fremover 😉
SUPERGRANOLA MED QINOA OG CHIAFRØ
Ingredienser
- 2 dl ukokt qinoa
- 1 dl chiafrø
- 2 dl valgfrie nøtter (jeg har brukt mandler og walnøtter – kan erstattes med havregryn)
- 3 ss kokos olje
- 4 ss fiber sirup eller honning
- 1 klype salt
- 1 ss kanel
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 180 grader varmluft.
- Hakk nøttene grovt og bland sammen med frøene.
- Smelt kokosolje og fiber sirup i en kjele. Rør inn salt og kanel. Hell blandingen over frø og nøtter og miks godt.
- Fordel massen utover en kledd stekeplate. Stekes midt i ovnen i ca. 30 minutter. Rør litt underveis.
- Oppbevares i en tett boks.
Jeg er jo litt i julemodus nå om dagene, så jeg toppet min granola med gresk yoghurt, persimon og tranebær!
Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER
Stort Smil
Desiree
trenger ikke å koke eller legge quinoa i bløtt?
Nei 🙂
Kan man bruke noe annet enn kokosolje?