acai

Superfood sjokoladetrøfler og ny samarbeidspartner

2. mai 2017 | Ernæring, Godis og kaker, Personlig Trener Desiree Andersen

/samarbeid/

Noen innlegg gleder man seg bare litt ekstra til å dele. Som en oppskrift man er skikkelig fornøyd med eller en nyhet man har jobbet med lenge og endelig kan få lov til å dele!

Dette innlegget inneholder begge deler. For i dag kan jeg få lov til å fortelle at jeg har inngått et samarbeid med Good For Me.

Good For Me er nok for de fleste kjent som nettsiden som selger masse spennende kosttilskudd. Nå bruker ikke jeg mye tilskudd, men multivitamin, Omega 3, D-vitamin og betakaroten har jeg kjøpt herifra i flere år. Nå har de også begynt å føre et flott utvalg superfood, og mere skal det bli!

Spirulina

Nå finner du Spirulina, Acai, gojibær og kokosolje i nettbutikken. Alle sammen faste ingredienser i mine smoothies. Men i dag ville jeg være litt mer kreativ med produktene og har laget sjokolade trøfler med ekstra sunne ingredienser. Du skal så klart få oppskriften – også må vi jo snakke litt om hvorfor disse ingrediensene er så supre!

acai

Du trenger:

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Hell kokende vann over dadlene og la det stå i 10 minutter
  2. Hell av vannet og mos dadlene med en stavmikser
  3. Tilsett kokosolje og kakao
  4. Mal mandlene til mel i en blender
  5. Bland sammen mandelmelet og gojibær med dadler, kakao og kokosolje
  6. Tilsett litt vann om det trengs
  7. Form kuler og rull dem i acai eller spirulinapulver

Så litt fakta om disse supermatene!

Kokosolje er en flott kilde til MCT olje!

MCT olje består av kortere fettsyrer som  kroppen forbrenner fortere enn andre typer fett! I stede for å lagre kaloriene i MCT oljen i kroppen som fett før det blir brukt som energi, blir kaloriene satt i bruk umiddelbart og forbrent fort. Det er derfor MCT også kalles for energi olje. Det er også godt dokumentert at MCT kan øke kroppens evne til å forbrenne fett og forhindre vektøkning!

 

Acai inneholder masse antioksidanter!

Antioksidanter beskytter kroppen mot forurensning og frie radikaler, og acaibæret blir ofte dratt frem som den beste superfooden for å motkjempe rynker og aldringstegn.

I tillegg til dette skal bærene hjelpe til med å regulere appetitten, gi økt energi og booste forbrenningen.

Spirulina en liten proteinkilde.

Spirulina er faktisk en alge, og en liten dose kan dekke ditt dagsbehov for flere viktige vitaminer, mineraler og antioksidanter. Forskning har blant annet vist at det regulerer blodtrykk, styrker immunforsvaret , gir bedre hukommelse, motkjemper betennelsestilstander i kroppen, osv, osv! Rett og slett en superfood!

Gojibær et næringsrikt superbær.

Det er mange antatte helsefordeler ved å spise gojibær. For å nevne noen få:

Men det er ikke gjort så mange studier på dette lille bæret ennå. Men en ting er sikkert og visst! Og det er at det er veldig næringsrikt! Her får du både vitamin A, B2, vitamin C, sink, jern, kobber og kalium!

Jeg er utrolig stolt over dette samarbeidet. Og gleder meg virkelig til å dele masse spennende oppskrifter og ikke minst bruksområder med disse produktene. For her snakker vi om saker som gjør kroppen godt både fra innsiden og utsiden!

Stort Smil

Desiree

 

2. mai 2017 | Ernæring, Godis og kaker, Personlig Trener Desiree Andersen