SUPERFOOD KAKAO | because it´s good for you

17. september 2019 | Kosthold, kropp & helse, Oppskrifter

Selv om solen skinner og gradestokken viser over 15 varmegrader har jeg begynt å lage min daglige kakao igjen. Den hører liksom årstiden til, og drikker gjerne i to tiden, når kl. 14 «knekken» kommer på kontoret!

Akkurat passe søt, deilig og kremete og med en liten hemmelig ingrediens som gir litt ekstra energi på ettermiddagen!

Til 1 kopp trenger du:

Ingredienser

  • 3 dl havremelk*
  • 2 ts rå kakaopulver
  • 1 ts maca
  • 1 ts vaniljepulver
  • 1 dagsdose kollagen (kan sløyfes)
  • Ønsket søtning*

*Jeg bruker havremelk som er beregnet til å steames. Jeg synes den er litt tykkene og gir en bedre konsistens. Jeg synes også at havremelk gir nok naturlig sødme til denne drikken, så jeg tilsetter ikke noe ekstra søtning, men jeg liker litt bitter sjokoladesmak, så om du ikke er som meg ville jeg tilsatt litt sukrin gold, honning eller kokosblomstsukker

Fremgangsmåte

  • Varm opp melken og visp inn alle ingrediensene.
  • Smak til med ønsket søtning

Hvorfor rå kakao og Maca?

Maca er en rotgrønnsak som dyrkes i Andesfjellene i Peru og Bolivia.  Macapulver er næringsrikt og inneholder mye protein og fiber. I tillegg til kalsium, kalium og jern.

Maca blir kalt peru sin versjon av ginseng, da det har de samme energi givende egenskapene, men i tillegg til dette er Maca også et adaptogen, som øker kroppens motstand mot stress. Absolutt noe jeg trenger i disse dager.

Det er altså her det lille energi kicket kommer fra! Supert alternativ til kaffe og kofein!

Rå kakao kan så klart erstattes av vanlig bake kakao, men da må du justere mengden ned, den er nemlig sterkere på smak enn den rå. Rå kakao er ubehandlet og du vil derfor få med deg alle de gode næringsstoffene og antioksidantene fra kakaoplanten.

Kollagenet er det som gjør at det danner seg et deilig skum på toppen, men kan droppes.

 

Følg meg gjerne på Instagram eller Snapchat (Fitfocus.no) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

 

 

17. september 2019 | Kosthold, kropp & helse, Oppskrifter