Super Smoothies; En komplett smoothieguide + mine favoritter.

15. januar 2015 | Smoothies & Juice

Tjoho! Da har bloggen fått søkefunksjon! Nå burde det bli lettere for dere å finne frem i arkivet. Og funskjonen finner du nettopp…. under arkivet!

Over til noe helt, helt annet! Smoothies

Jeg ELSKER smoo
thies! Det er sjeldent at jeg føler meg like sunn som jeg gjør når jeg starter dagen med en smothie. I dagens innlegg hadde jeg tenkt å dele noen favoritter, i tillegg til at jeg vil gi mine beste tips og råd til å komponere dine egne super smoothies!


For mange er smoothie synonymt med lavkalori og vektreduksjon. Den kan absolutt være det, men den kan også være en energiberiker for en som sliter med å spise nok eller få i seg nok næring.
Det er heller ikke noe problem å lage en skjult sukkerbombe, selv om man med beste mening bruker det man oppfatter som sunne saker…

Dagens første smoothie er en skikkelig basselusk forkjemper, proppfull av C vitaminer!

Til en person trenger du:

1 rød grapefrukt
1 søt appelsin
1 krype fersk revet ingefær
2 ss honning
1 dl kokosmelk
1 shot aloa vera juice

Slik gjør du:

Skrell appelsin og grapefrukt.
Kutt opp i biter, prøv å plukk ut stenene.
Alle ingrediensene moses med en stavmikser.

Nummer to er en detox smoothie.
Den er grønn, og grønne ting har en tendens til å smake litt grønt. Denne er ikke blant de værste, men uansett er mitt beste råd når det gjelder grønne saker- bli vant til det.

Du trenger:

1 lime
1 god neve babyspinat
2 kvister med mynte
1 grønt eple
2 stenger stang selleri
1 ss honning
1 shot aloa vera
Isbiter
Vann til ønsket konsistens 

Slik gjør du:
Skrell, kutt og bland alt med en stavmikser.

Den siste er en ganske standar smoothie, men jeg har valgt å lage den i to lag. En morsom variant som hvertfall Vilde setter stor pris på.

Til lag en trenger du:

1 stor banan
1 dl mango
2 dl youghurt naturelle

Bland med stavmikser og hell i et glass.

Til lag to trenger du:

1 dl bjørnebær eller blåbær.
1 dl melk
Litt søtning.

Bland og hell forsiktig over det andre laget.

 

Dette er de «grunnoppskriftene» som er mest i bruk hos oss, men virkelig det er bare å ta det man har og prøve seg frem!

Det første du trenger er en base:

Bruk:

Lettmelk
Vann
Farris
Kokosmelk
Mandelmelk
Rismelk
Te
Mager kesam
Yoghurt naturelle

Unngå:

Vaniljekesam
Sukkerholde yoghurter
Frukt juicer

Innhold:

Gode fettkilder:

Cocosa
Peanøttsmør
Mandelolje
Linfrøolje
Chiafrø
Nøtter
Gresskarkjærner 

Gode fibertilskudd:

Chiafrø
Fiberfin
Fiberhusk
Havregryn
Granola

Litt søtt:

Sukrin
Sukrin gold

Her er (tydeligvis) aloavera juice min favoritt boost.
Mer om aloavera kan du lese her:

http://desireeandersen.blogg.no/1386424396_aloa_vera_levende_kos.html

Ønsker du å kjøpe det kan du gå inn her:

http://www.myaloevera.no/460000667911/hjem

Nå håper jeg du har det du trenger for å bli en super supersmoothiemaker;)

Ha en super dag!

– Desiree


15. januar 2015 | Smoothies & Juice

Kommentarer (25)

 1. -v2 dl jordbær biola- litt banan, jordbær og blåbær oppi!- naturell youghurt, skogsbær youghurt.Ikke den sunneste, men fy flate hvor godt! Passer fint en lørdagskveld 🙂

 2. Hei! Jeg pleier å bruke kiwi, banan, bringebær og vann. Er det innafor? Jeg kan alltids slenge oppi en shot med aloe vera og? Jeg har alltid tenkt at denne smoithien ikke er så ille, og både jeg og mannen liker dette som frokost. Men hva mener du? 🙂 Kan vi fortsette med god samvittighet?

 3. Nina: hvis dere opplever at det metter så er det jo fint 🙂 jeg ville kanskje hatt i et meieriprodukt for å få i meg litt proteiner på morraen?

 4. Heisann!Utrolig kjekke oppskrifter, er selv en smoothie-elsker! Jeg klarer desverre ikke å finne denne aloe-vera juicen, kan du sende en direkte link til denne?På forhånd takk 😉

 5. Finner heller ikke aloe-vera juicen. Ved å bruke linken kommer man til startsiden til Forever, men skulle gjerne vist mer spesifikt hva juicen heter 🙂

 6. Hege: Du finner den der inne 🙂 heter bare Alovera juice. De selger i flere smaker, men alle smaker sunt 😉

 7. hei!Er en frokost-smoothiemaker selv, og elsker nye tips!Skal prøve ut de ovenfor her i helga 😀 I dag fikk jeg prøve en ny, vel og merke lagd som en måltidsshake. Men eple og bringebæe i lag var sinnsykt godt!Er det virkelig SÅ stor forskjell på mager kesam og mager vaniljekesam? 😮

 8. Kari: leste litt fort 🙂 jeg har ingenting med forhandleren å gjøre 🙂 Så der kan jeg ikke hjelpe deg. Men tror du kan søke opp produktet vis hjemmesiden : Alovera juice

 9. Tusen takk for supert opplegg!!! Jeg har spist nye og fantastisk gode retter denne uka (takk til deg) og er så støl at jeg nesten ikke klarer å bevege armene … heheDen kommenede uken blir spennende. Har aldri i mitt liv laget meg en smoothie. Ser de inneholder mange ingredienser jeg ikke aner hva er en gang. Har funnet noen oppskrifter på nett, men du anbefaler en morgen smoothie som inneholder et meieri produkt, sant? – Har funnet mange spennende men der går det stort sett i juice som «base».

 10. Lisa: så bra at det faller i smak. Da blir jeg glad 🙂 du trenger ikke alle de rare ingrediensene 🙂 bær, yoghurt, noe søtt og vann så er du der 🙂 men jeg jo spennende å prøve noe nytt da 🙂 lykke til:kr

 11. Eg har laga en med 1banan, 1 dl Kokosmelk,1 dl vann, 50 g Havregryn. Er denne sunn nok?

 12. Herlige oppskrifter, men jeg er litt usikker på om alle kan brukes under bikiniklar? Vi skal jo holde oss til en frukt om dagen, men det er vel bare å ha det litt i tankene og heller ta litt mer bær 🙂 For at det skal bli litt mer mettende, kan jeg tilsette noen frø, evn havregryn?Lagde i går en med kokosmelk, blåbær, banan og 1 ss linfrø og 1 ss solsikkefrø og litt vann. Funket som bare det og var nydelig 🙂 Skal teste denne med grapefrukt til lunsj i dag og gleder meg 🙂 Takk for inspirasjonen Desiree 🙂

 13. Jill: Du må velge en kombinasjon som følger rettningslinjene til BIKINIKLAR, så velger du frukt i smoothien, så har du brukt opp frukten 🙂 Linfrø er ok, men på BIKINIKLAR prøver vi å unngå for mye korn 🙂

Comments are closed.