Sunt og saftig bananbrød

SUNT OG SAFTIG BANANBRØD | perfekt til kvelds, kos og mellommåltider

5. mars 2018 | Godis og kaker, havre

I dag hadde jeg altså første arbeidsdag på mitt nye kontor (les. nye kjøkken). Tre oppskrifter er testet og fotografert, to av dem til neste runde av FIT PÅ 30 dager! Jepp, vi er i gang igjen, og siden min termin nærmer seg med stormskritt er det bare å jobbe på!

Da jeg endelig var ferdig med å rydde bort kjøkken og fotoutstyr fikk jeg plutselig lyst på bananbrød! Av alle ting?! Altså bananbrød er egentlig noe av det beste jeg vet. Litt rart siden jeg ikke er så glad i bananer. Men det er bare noe med den saftige konsistensen og lett krydrede smaken som tiltaler meg veldig. Også er det så utrolig enkelt å lage sunne varianter. Du trenger ikke spesialprodukter engang!

Sunt og saftig bananbrød

Til ett brød trenger du:

Ingredienser

 • 4 modne bananer
 • 3 egg
 • 2 dl yoghurt naturelle
 • 50 gram smeltet smør
 • 4 dl mel*
 • 1 ts kanel
 • 1 ts kardemomme
 • 1 ts bakepulver
 • 1 knipe salt

*du kan bruke det du har av mel. Jeg brukte 2 dl speltmel og 2 dl havremel

Fremgangsmåte

 1. Sett ovnen på 190 grader over/undervarme
 2. Ha 3 bananer (1 er til pynt), egg, yoghurt, smør, krydder og salt i en blender eller mos med en stavmikser
 3. Tilsett mel og bakepulver
 4. Rør sammen til en klumpfri røre
 5. Fordel røren i en kledd brødform
 6. Del den siste bananen på langs og legg på toppen
 7. Stekes i 45-50 minutter

Kall dette gjerne en slags grunnoppskrift. Kjempe godt med litt smør og ost på! Om du har lyst til å eksprimentere litt kan jeg anbefale å tilsette valnøtter og mørk sjokolade. Eller saften av 1 sitron og valmuefrø. MOMS!

 

Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocuse). For mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

5. mars 2018 | Godis og kaker, havre