Sunn(ere) sjokoladeknuter med et hint av mandarin

17. desember 2015 | Godis og kaker

Torsdager har nesten blitt fast gjærbakstdag.

Jeg skyller på hjemmekontor og dårlig vær. Det er noe med regn og minusgrader som får meg til å drømme om varm og luftig gjærbakst!

Jeg skal gi deg to valgmuligheter til fyll.

Et fettfattig og sunt, et som er sukkerfritt, men nok mest passendes til helgkosen.

 

Sunt og fettfattig:

20 dadler uten stein (jeg LOVER at det ikke smaker dadler av dette)

1 ss kakao

1 knipe salt

2 ss saft av mandarin

Revet skall av en mandarin

Litt vann. Jeg brukte ca 0,25 dl. Spe på litt og litt.

Kjør alt til en glatt masse med stavmikser eller kjøkkenmaskin.

 

Sun(ere) sjokoladefyll

70% sukkerfri, mørk sjokolade

50 gram smeltet smør

1 knipe salt

2 ss saft av mandarin

Revet skall av en mandarin

 

Smelt smør og sjokolade sammen. Rør inn salt, fruktsaft og skall.

 

Til deigen trenger du:

5 dl lett melk

75 gram smeltet smør

150 gram sukrin melis

1 pakke gjær

1/3 ts kardemomme

700 gram siktet speltmel+ litt til justering og utbaking

(ønsker du litt grovere boller bruk fibramel)

 

lik gjør du:

Varm opp melk, smør og melis til 37 grader.

Rør ut gjæren og tilsett kardemomme og hvetemel.

Elt deigen godt i minst 10 minutter hvis du gjør det for hånd.

 

Sett så deigen til heving på et lunt sted 45 – 60 minutter.

 

 

Kjevl så ut et stort rektangel.

Bre fyllet ut på halve, og brett den andre delen over. Deigen kuttes i remser på ca 1,5 cm. Snurr og tvinn.

 

Stekes på 220 grader i 12-15 minutter.

 


Vil du stemme meg frem som 


Årets trenings- helseblogg kan du gjøre det  
HER


<3


Desiree

Notater:




#sukkerfri




#bakeutensukker




#smilboller




#sjokoladeboller




#sunneboller




#funksjonellmat




#diamat




#hveteboller




#gjærbakst




#oppskrift




#familiemat




#turmat




#barnebursdag




#bolledag




#sunnbakst




#utensukker




#fettfattig

 


17. desember 2015 | Godis og kaker

Kommentarer (9)

Comments are closed.