Denne kaken har gitt meg skikkelig hodebry, l e n g e!
Jeg har testet ut flere bunner og flere fyll. Tilslutt landet jeg på denne!
Fyllet er sukkerfritt og fett redusert i forhold til den orginale oppskriften. Til bunn har jeg valgt å beholde oreokakene, derfor får den hete sunn(ere) og ikke sunn oreokake, selv om du her sparer kroppen for masse sukker, fett og kalorier.
Til bunn trenger du:
12 oreo kjeks knust til smuler.
3 ss smeltet smør
Slik gjør du:
Rør smulene ut i smørret.
Press massen utover bunn i en springform. Settes i kjøleskapet i minst 20 minutter.
Til Det hvite laget trenger du:
50 g philadelphia light
50 g gresk yoghurt
25 g sukrinmelis
1/2 ts vaniljepulver
1 plate gelatin
Slik gjør du:
Legg gelatin i kaldt vann.
Visp så sammen kremost, yoghurt og søtning.
Når gelatinen er myk smelter du den i 2 ss kokende vann.
Hell den inn i osteblandingen mens du rører godt.
Hell det over bunn og settes i fryseren
Til Sjokoladelaget trenger du:
100 g gresk yoghurt
10 g kakao
20 g sukrinmelis
En klype salt
1 plate gelatin
Slik gjør du:
Legg gelatin i kaldt vann.
Visp sammen yoghurt, kakao, søtning og salt.
Smelt gelatinen i 2 ss kokende vann.
Hell dette i sjokoladekremen mens du rører godt.
Tips:
Visp eggehviten fra ett egg til luftig og vend dette inn i sjokoladekremen før du heller denne over det hvite laget. Det gjør mousen litt luftigere.
Etter over fire timer i bil og en litt utfordrende slutt på dagen tar denne bloggeren kvelden når.
Vil du stemme på meg som årets Helse/Treningsblogg kan du gjøre det
HER
❤
Lite Smil
Desiree
Notater:
#sukkerfri
#sunnere
#bakeutensukker
#funskjonellmat
#diamat
#søttogsunt
Comments are closed.