Denne kaken har gitt meg skikkelig hodebry, l e n g e!
Jeg har testet ut flere bunner og flere fyll. Tilslutt landet jeg på denne!
Fyllet er sukkerfritt og fett redusert i forhold til den orginale oppskriften. Til bunn har jeg valgt å beholde oreokakene, derfor får den hete sunn(ere) og ikke sunn oreokake, selv om du her sparer kroppen for masse sukker, fett og kalorier.
Til bunn trenger du:
12 oreo kjeks knust til smuler.
3 ss smeltet smør
Slik gjør du:
Rør smulene ut i smørret.
Press massen utover bunn i en springform. Settes i kjøleskapet i minst 20 minutter.
Til Det hvite laget trenger du:
50 g philadelphia light
50 g gresk yoghurt
25 g sukrinmelis
1/2 ts vaniljepulver
1 plate gelatin
Slik gjør du:
Legg gelatin i kaldt vann.
Visp så sammen kremost, yoghurt og søtning.
Når gelatinen er myk smelter du den i 2 ss kokende vann.
Hell den inn i osteblandingen mens du rører godt.
Hell det over bunn og settes i fryseren
Til Sjokoladelaget trenger du:
100 g gresk yoghurt
10 g kakao
20 g sukrinmelis
En klype salt
1 plate gelatin
Slik gjør du:
Legg gelatin i kaldt vann.
Visp sammen yoghurt, kakao, søtning og salt.
Smelt gelatinen i 2 ss kokende vann.
Hell dette i sjokoladekremen mens du rører godt.
Tips:
Visp eggehviten fra ett egg til luftig og vend dette inn i sjokoladekremen før du heller denne over det hvite laget. Det gjør mousen litt luftigere.
Etter over fire timer i bil og en litt utfordrende slutt på dagen tar denne bloggeren kvelden når.
Vil du stemme på meg som årets Helse/Treningsblogg kan du gjøre det
HER
❤
Lite Smil
Desiree
Notater:
#sukkerfri
#sunnere
#bakeutensukker
#funskjonellmat
#diamat
#søttogsunt
NAM. HEAVEN!!!! <3
Jeg synes slike sukkererstatninger (sukrin, sukrinmelis, osv.) er veldig dyrt. Det koster jo 70-80 kr for 500g om jeg ikke tar helt feil.Kan du kanskje legge ut sunne, søte oppskrifter uten disse dyre produktene? Hadde vært veldig greit, for jeg må si denne kaken frister..
Line: mEN SOM DU SER SÅ BRUKER DU VELDIG LITE!Jeg baker jo flere ganger i uka, men har en pose lenge 🙂 Du må tenke på at dette er 4 ganger så søtt som sukker. Ganger du prisen på en pose sukker med 4 er det ikke noen prisforskjell 😉
Kjekt med en sunnere versjon av en så god kake da 😀 takk for oppskrift!
OK, det visste jeg faktisk ikke:-) trodde det bare var dobbelt så søtt, men hvis det er 4 ganger så søtt så får man mer for pengene! Takk for svar
Åse: det har jeg ikke tid til å gjøre 🙂 men hvis det er viktig for deg er det masse apper hvor du kan regne ut selv 🙂 Takk <3
Hei 🙂 jeg lurer på hvor mange den sunnere oreokaken er beregnet for? Og om den kan lages før selskap? Håper på svar 🙂
Tone Kjersti Golid: er en vanlig kake 🙂 så 8-12 🙂 ja 🙂
Hei! Denne kaken ser fantastisk god ut! <3Lurer på om oppskriften for "det hvite laget" også er beregnet til toppen, eller må man lage dobbelt så mye? 🙂
Maren: Dobbel så mye 🙂
Lurer på om den lar seg fryse når den er helt ferdig?
Marit: Ja 🙂