Sunnere blomkålsgrateng med skinke og urter

12. april 2016 | Middag

 

I går fikk jeg tidenes utfordring av kjæresten. Han ønsket seg blomkålsgrateng med skinke til middag, sånn som mamma lager!

– Men du kan godt få lov til å lage en sunnere versjon altså!

HJELP!

Du tenker kanskje at alt jeg lager her hjemme blir godkjent, også når det er sunnere, men sånn er det ikke! Og det som ikke blir godkjent av Vilde og Daniel kommer faktisk ikke på bloggen! Jeg er veldig opptatt av at det skal være vanlig mat og smake som vanlig mat når det kommer på denne siden.

Blomkålgrateng hadde jeg ikke laget før, og et kjapt Googel-søk fortalte meg at dette vanligvis er laget med smør, helmelk og mye ost. Så da var det bare å finne ut av hvordan man kunne erstatte dette.

Tilslutt landet jeg på en ostesaus laget på lettmelk og kremost med urter. Kjapp hoderegning tilsier at du her sparer nesten 2/3 av kaloriene. Det er ikke så værst!

 

 

Til 2 personer:

1 blomkålhode

1 liten pakke kremost med urter

4 dl lettmelk

2 ss maizena

2 never reven ost

300 gram kokt skinke

150 gram frosne erter

 

Slik gjør du:

Kutt blomkålen i biter og kok den i 3 minutter i salt vann.

Varm opp melken og smelt kremosten oppi. Rør inn maizena og tilslutt skinkebiter.

Bland blomkål og frosne erter. Hell over sausen og vend godt så alt dekkes av litt saus. Strå over litt ost på toppen.

 

Gratineres på 250 grader i 12 – 15 minutter til osten har smeltet og toppen fått litt farge.

 

Daniel sin dom?

Like god som mammas.

Topp fem på hans liste over hverdagsmiddager.

 

Det må jeg nesten si meg fornøyd med!

Smil

Desiree

 

 

 

Notater:


#grateng


#middag


#oppskrift


#sunnere


#blomkål


#lavkarbo


#lchf


#diamat


#blodsukkervennlig

 


12. april 2016 | Middag

Kommentarer (25)

  1. Raskt, enkelt, sunt OG godt… bedre enn det blir det vel ikke?! 😀 Den skal prøves til middag i dag når jeg er alene hjemme med ungene! Jeg er så takknemlig for bloggen din Desiree, takk og pris for at du orker å jobbe så mye for å gi oss, som du ikke kjenner en gang, en enklere og sunnere hverdag!

  2. Dette så godt ut selv om jeg ikke er så veldig glad i blomkål. Er det mulig å bytte blomkålen med brokkoli?

  3. Kjempe god 🙂 jeg lagde min egen tvist på denne 🙂 akkurat samme som deg, men brukte bogskinke, pølse, erter, gulrot, blomkål og pølsebiter 🙂 dette ble middag, sammen men hvitløksbaguetter. Takk for inspirasjon 🙂

  4. Følger deg på snapchat, og da du la ut bilder av denne retten i går håper jeg så inderlig på at du skulle legge ut oppskrift i dag så jeg kunne lage det til middag. Og det gjorde du! Lagde med skummet melk og tilsatte litt vårløk, det ble kjempegodt! Jeg er glad i godt med smak så hadde en del salt, muskat og pepper i sausen. Dette skal absolutt lages fler ganger 🙂

  5. Gleder meg til å lage denne i ettermiddag!! 🙂 Men hvordan skinke brukte du? Er bogskinke greit, eller bør det være ordinær kokt skinke – ut fra næringsinnholdet? Takk for svar på forhånd!!

  6. Har laget blomkålgrateng i dag, fulgt oppskriften til «punkt og prikke». Det smakte kjempe-godt, men gratengen ble veldig løs, for mye veske. Hva har jeg gjort galt?

  7. Lisbeth: Kan noe med hvor mye blomkål du brukte 🙂 Er litt forskjell på hodene 🙂

  8. Lagde denne idag, og alle var fornøyde og ble mette. Doblet oppskriften, puttet i litt gullrøtter, vårløk og gul løk. Ble nok til 6 voksne. Servert med isbergsalat til. Masse god smak.

Comments are closed.