I går fikk jeg tidenes utfordring av kjæresten. Han ønsket seg blomkålsgrateng med skinke til middag, sånn som mamma lager!
– Men du kan godt få lov til å lage en sunnere versjon altså!
HJELP!
Du tenker kanskje at alt jeg lager her hjemme blir godkjent, også når det er sunnere, men sånn er det ikke! Og det som ikke blir godkjent av Vilde og Daniel kommer faktisk ikke på bloggen! Jeg er veldig opptatt av at det skal være vanlig mat og smake som vanlig mat når det kommer på denne siden.
Blomkålgrateng hadde jeg ikke laget før, og et kjapt Googel-søk fortalte meg at dette vanligvis er laget med smør, helmelk og mye ost. Så da var det bare å finne ut av hvordan man kunne erstatte dette.
Tilslutt landet jeg på en ostesaus laget på lettmelk og kremost med urter. Kjapp hoderegning tilsier at du her sparer nesten 2/3 av kaloriene. Det er ikke så værst!
Til 2 personer:
1 blomkålhode
1 liten pakke kremost med urter
4 dl lettmelk
2 ss maizena
2 never reven ost
300 gram kokt skinke
150 gram frosne erter
Slik gjør du:
Kutt blomkålen i biter og kok den i 3 minutter i salt vann.
Varm opp melken og smelt kremosten oppi. Rør inn maizena og tilslutt skinkebiter.
Bland blomkål og frosne erter. Hell over sausen og vend godt så alt dekkes av litt saus. Strå over litt ost på toppen.
Gratineres på 250 grader i 12 – 15 minutter til osten har smeltet og toppen fått litt farge.
Daniel sin dom?
Like god som mammas.
Topp fem på hans liste over hverdagsmiddager.
Det må jeg nesten si meg fornøyd med!
Smil
Desiree
Notater:
#grateng
#middag
#oppskrift
#sunnere
#blomkål
#lavkarbo
#lchf
#diamat
#blodsukkervennlig
Comments are closed.