SUNNE TWIXBARER | uten sukker, melk og gluten

21. juni 2019 | Godis og kaker, Oppskrifter

Noen ting trenger ikke en lengre introduksjon. Og disse sjokoladebarene faller helt klart innenfor ting som ikke trenger introduksjon! Jeg mener – sprø kjeks, karamell og sjokolade! Hva mer kan man si?!

Til bunn trenger du:

Ingredienser

  • 2 dl mandler blendet til mandelmel

     

  • 40 gram smeltet smør

     

  • 2 ss fibersirup gold  – eller honning

     

  • 1 krm salt

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 175 grader – over/undervarme.
  • Smelt smør og rør inn alle ingrediensene.
  • Bre bunnen utover en kledd bakeplate. Den skal være ca. 0,5 -1 cm tykk.
  • Stekes i 15 minutter

Til karamell trenger du:

Ingredienser

  • 4 dl dadler – uten sten
  • 1 dl mandel smør eller tahini (sesam paste – du finner det på vanlig matbutikk)
  • 0,5 dl fibersirup gold eller honning
  • 0,5 dl helfet kokosmelk (den tykke delen)
  • 0,5 ts salt
  • (100 gram mørk sjokolade til topping)

Fremgangsmåte

  • Mos alle ingrediensene sammen i en stavmikser.
  • Bre karamellen utover bunnen og sett den i frysa i 10-20 minutter
  • Del opp i passe barer.
  • Smelt sjokolade over vannbad og dypp eller pensle sjokolade på hver bar.
  • Oppbevares kaldt.

Disse får fort ben og gå på!

 

Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocus.no) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

 

21. juni 2019 | Godis og kaker, Oppskrifter

Kommentarer (5)

  1. Hei! Disse ser supergode ut!! Blir det 2 dl om man har ferdig malt mandelmel?

  2. Skulle gjerne hatt en oppskrift på barer som ikke blir klissete å ha med på tur om sommeren……. Twixbarene dine er sikkert gode, men føler det kan bli klinete nå på sommeren.

Comments are closed.