Blir så utrolig glad når dere lesere kommer med spørsmål og ønsker til bloggen! Ikke vær sjenerte, mer av det takk!
Denne gangen var det ei som gjerne ville ha tips og råd til sunne muffins som også barna liker.
Mine erfaringer med barn og muffins er at jo enklere jo bedre! Vildes favoritter er vaniljemuffins uten fyll, med blåbær eller med eple og kanel.
SÅ, to the case!
Å lage sunne alternativer til kaker og annen snacks er egentlig veldig enkelt, så lenge man vet hva man kan bytte sukker, hvit mel og smør ut med!
Men det er ikke alltid vi har tid eller råd til å finne dyre erstatninger på helsekosten!
Denne gangen har jeg derfor laget sunne muffins, uten fremmedord, kun med produkter du finner i butikken.
Til 6 store muffins trenger du:
4 egg
1 beger mager vaniljekesam
8 ss Fibramel
1 ss fiberhusk
2 ts bakepulver
10 dråper vanilje sessens
Valfritt fyll.
Visp samme egg og kesam.
Bland resten av ingrediensene, røren skal være helt glatt.
Jeg brukte friske bringebær og blåbær som fyll i dag.
Fyll muffinsformene halvfulle. Stekes på 175 grader i 20 minutter,
Tips:
Vaniljekesam inneholder kun 5% sukker. Disse muffinsene er derfor søte, men ikke sukkersøte.
For å få de søtere kan du for eksempel bruke lett blåbærsyltetøy som fyll.
1 ts røres ut i hver form.
Tilsette 4 ss sukker i røren eller benytte deg av fremedord som sukrin eller stevia.
Håper det smaker <3
Så fin oppskrift denne skal jeg prøve meg på! 😀 Hvordan blir det å ta kakaopulver i?
Irmelin: det er ikke noe problem 🙂 sjokolademuffins 🙂