Lørdagskveld betyr for de fleste av oss kosemat, men kosemat trenger ikke bety usunn mat, og sunn mat trenger ikke å bety kjedelig, smakløs og tidskrevende mat.
Her har dere min vri på en lørdags klassiker; hamburger og chips.
Til hamburgeren trenger du:
400g kyllingkjøttdeig
1ss mel
Valgfritt krydder
4 skiver lett gulost
Noen skiver spekeskinke
Til chips trenger du:
Amadine, mandelpoteter eller andre typer poteter med
tynt skall
Olivenolje
Salt og valgfritt krydder
Slik gjør du.
Start med å sette ovnen på 250 grader. Skjær potetene opp i tynne skiver.
Spre dem utover et bakepapir.
Pensle med olivenolje, strø over salt og krydder.
Sett brettet rett inn i ovnen.
Bland kjøttdeig, mel og krydder.
Form 2 store burgere.
Husk at kjøttet trekker seg sammen når du steker det, så form dem store og flate.
Stek dem i en panne med olje på den ene siden. Snu, legg på ost. Legg spekeskinken i panna og stek ferdig.
Lag sausen etter anvisning på pakka, men dropp smøret. Sausen vil smake det samme, men ikke bli like blank og bløt.
Sett på grillen i ovnen for å gi potetene litt mer crisp. Følg med!
Monter burgeren på ditt yndlingsvis.
Håper det smaker:)
Comments are closed.