Sunn vri: Arme riddere.

13. juni 2013 | Frokost

En av yndligs varmrettene i barnehagen var helt klart arme riddere! Tykke loffskiver dyppet i egg, melk og sukker, stekt i smør, med masse syltetøy på! Mmmm.
Av en eller annen grunn hadde jeg helt glemt denne retten, helt til jeg for noen uker siden ble påmindt om den.

Det første som slo meg var at dette kan man jo med enkle grep gjøre både sunt og smakfult!

Til min versjon trenger du:

Grovt brød
Egg
Søtningsmiddel
Stekestoff ( cocosa, rapsolje, teflonpanne, one calorie spray eller noe lignende).

Slik gjør du:

Beregn et egg per brødskive, visp sammen med ønsket søtningsmiddel,

Jeg valgte å bruke steviadråper med vaniljesmak.

Legg brødskivene i blandingen, og la dem trekke igjennom på begge sider.

Stekes sprø på høy varme, og nytes med ønsket tilbehør. For elsempel friske bær, frukt, syltetøy eller kanskje et dryss kanel.

Jeg syntes ikke mine ble søte nok, så jeg drysset over litt sukrinmelis.
Pinklady med litt kanel ved sidenav
Visste du at kanel hjelper til å stabilisere blodsukkeret?


13. juni 2013 | Frokost

Kommentarer (10)

  1. Visste at kanel var veldig bra, men kan jo ikke spises alene – så jeg smurte vestlandslefser med smør, sukker og KANEL og serverte på jobben for litt siden 😉

  2. Det så bare knallgodt ut – og så søte…… Vi snakket akkurat om arme riddere på jobb i dag, det må være noe med været?

  3. Jeg pleier å lage en saltet variant, uten sukker og syltetøy. Spiser den egentlig som kjapp middag eller kveldsmat, krydrer eggene med salt, pepper, evt. chili. Bruker salat som tilbehør.

Comments are closed.