SUNN, SUKKERFRI OG PROTEINRIK IS I BUTIKKEN | men er den egentlig sunnere?

14. juni 2018 | Ernæring

De siste par årene har det kommet flere og flere sunne alternativer i butikken for deg som vil nyte en is i sommervarmen. Sukkerfri is, lett is, yoghurt is, skyr is og nå også protein is. Men er disse alternativene egentlig sunnere enn vanlig iskrem?!

Før man kan svare på det må man først være enig om hva det vil si at en is er sunn. Det er lettere sagt enn gjort, da noen vil mene at sukker tross alt er bedre enn kunstig søtning, noen tenker at den magreste isen er sunnest og noen vil mene at de ekstra proteinene er en viktig faktor.

Vanlig vaniljeis inneholder ca. 4 gram proteiner, mens protein is gir ca. 10 gram proteiner. Best ut på proteiner kommer nyheten Skyr is. Den inneholder 13 gram proteiner per 100 gram.

Personlig synes jeg ikke protein innholdet er det viktigste om man skal avgjøre om en is er sunn eller hvilken som er sunnest. de færreste av oss spiser for lite proteiner. Da vil jeg heller se på sukkerinnholdet, noe de fleste spiser for mye av, og kalori innholdet.

Det er så klart store variasjoner ikke bare på type is, men også på smak. Kalori innholdet øker typisk når isen tilsettes diverse smaker, nøtter, osv. Så for å gjøre det mest mulig rettferdig har jeg sammenlignet varianter som ikke er tilsatt sjokolade eller nøtter.

 

VANLIG VANIJEIS INNEHOLDER 207 KALORIER OG 21 GRAM SUKKER PER 100 GRAM.

SKYRIS INNEHOLDER 107 KALORIER OG  10 GRAM SUKKERARTER

DIPOLM LETTIS INNEHOLDER 130 KALORIER OG 7,2 SUKKERARTER

DREAM YOGHURTIS INNEHOLDER 148 KALORIER 19 GRAM SUKKERARTER

NJI PROTEINIS INNEHOLDER 145 KALORIER OG 9 GRAM SUKKERARTER

BEST UT KOMMER ALTSÅ NYHETEN SKYR IS. Men i det store og det hele er små forskjeller. Personlig synes jeg forskjellen på vanlig is og disse sunnere variantene er så små, at om du kun spiser en is i ny og ne – ja, da burde du velge din favoritt is!

 

Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocuse). For mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

 

 

14. juni 2018 | Ernæring

Kommentarer (3)

  1. Jeg liker den bloggen din så godt, det er jo bra at de selger is som ikke har sukker i seg for vanlig vanilje is med 207 kalorier i er VELDIG mye kalorier

Comments are closed.