Sunn søtsak med 0 kalorier og et drøss av smaksmuligheter!

16. september 2017 | Godis og kaker

Med kun 20 kalorier per eggehvite og lik null i sukrinmelis er margens en godsak du virkelig burde vurdere å lage om du er opptatt av sukkerfrie søtsaker med lite kalorier. Marengs i seg selv er kanskje ikke så spennende, men servert med friske bær, en kalorifattig krem, tilsatt litt kakao eller kanskje lakrispulver har du endelig mange variasjonsmuligheter!

Til 10 små marengser trenger du:

Ingredienser

 • 2 eggehviter

   

 • 120 gram sukrinmelis


Fremgangsmåte

 1. Sett stekeovnen på 150 grader.
 2. Pisk eggehvitene til du får et hvitt og halvstivt skum, ca 2 minutter. Tilsett deretter litt og litt sukrinmelis
 3. Fordel marengsen utover bakebrettet. Jeg laget dem som små pikekyss.
 4. Sett marengsen  inn i ovnen og sett varmen ned på 100 grader
 5. Stek marengsene i ovnen i 1 time. Slå av ovnen uten å åpne ovnsdøren, og la deretter marengsen «overnatte» i ovnen frem til neste dag.
 6. Marengs holder seg veldig godt i en lufttett beholder

Du kan også lage større marengs. Steketiden blir lik, men de blir da litt bløte i midten – akkurat slik jeg liker dem <3

Husk at du kan lagre alle oppskriftene mine direkte på mobilen med gratisappen Bloglovin HER


Følg meg gjerne på Snapchat 
(Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

 

16. september 2017 | Godis og kaker

Kommentarer (7)

 1. Fikk vann i munnen , jeg nå! Kan man ha litt bringebær ved siden av da , kanskje? Har frysa full av hele, usukrede bær 🙂

 2. Jeg har også problemer med nettsiden din. PC-en henger seg opp når jeg går inn på hovedsiden din. For å få lest innleggene dine må jeg alltid skynde meg med å åpne innleggene i nye faner, og lukke hovedsiden før nettsiden din henger seg opp. Jeg leser mange andre blogger, og dette gjelder bare din nettside. Det skjer hver eneste gang jeg er innom, om jeg ikke er rask nok til å lukke hovedsiden på bloggen.

 3. Kristine: Jeg har fått beskjed om at dette er et problem med flere blogger på blogg.no, jeg har ikke gjort noen endringer – og det er kun den siste tiden at dette har dukket opp. Løsninger er på vei 🙂

 4. Har sett at du i flere oppskrifter bruker eggehviter, og skriver da at du fryser plommene til bruk senere.Må bare spørre – fryser du de enkeltvis i en pose eller mange sammen/evt hvordan gjør du det?Kjempe smart at man kan fryse de – det var jeg ikke klar over! 😀 Takk igjen for flott blogg!

 5. Har disse i ovnen nå…..det har rent vann eller eggehvite(?) ut av dem som ligger som en blank dam rundt dem ….. har fulgt oppskriften……har du opplevd det? De har nå stått ca 1t etter jeg slo av ovnen…

Comments are closed.