Sunn sjokoladekake

Sunn og saftig sjokoladekake – bakt uten helsekostprodukter

5. mars 2017 | Godis og kaker

Hei fra fjellet. Før vi satte nesen mot ski og hygge på Hafjell kastet jeg sammen denne sjokoladekaken. Tanken var egentlig å lage en ny frokostkake til dere, men oppskriften må jobbes litt mer med først. Denne trenger litt mer proteiner og litt mindre sjokolade før den kan spises til frokost altså 😉

Sunn sjokoladekake
Uten glasuren gir ett stykke ca.90 kalorier

Til 15 biter trenger du:

Ingredienser

  • 1 revet squash
  • 1 beger skyr med kaffe og vanilijesmak
  • 5 store dadler uten sten
  • 1 dl varmt vann
  • 5 ss sukkerfritt eplesyltetøy
  • 2 egg
  •  2 ts vaniljepulver eller korn fra en vaniljestang
  • 1 dl havregryn malt til mel
  • 2 ts bakepulver
  • 1,5 dl bakekakao
  • 1/2 ts salt
  • 100 gram mørk eller sukkerfri sjokolade til glassur.

Kaken blir glutenfri ved å bruke glutenfrie havregryn-

Kaken blir melkefri ved å bytte ut skyr med vanlig soya yoghurt

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på over og undervarme 175 grader.
  2. Hell det varme vannet over dadlene
  3. Bland sammen alt det våte.
  4. Kjør dadler og vann til en masse med blender- tilsett i det våte.
  5. Miks sammen det tørre og rør dette inn i det våte.
  6. Hell over i en form og stekes i 50 minutter
  7. Hakk sjokoladen og strø den over med en gang kaken kommer ut av ovnen

Jeg har brukt en 33×22 form.

Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

5. mars 2017 | Godis og kaker