Da jeg spurte hvilke oppskrifter dere ønsket i den nye boka mi sto en sunn variant av pasta carbonara høyt på manges ønskelister. Problemet var bare at boka alt hadde ganske mange retter i kategorien «pasta», så det får eventuelt bli i bok nummer tre 😉
Heldigvis så har jeg jo en blogg. Og jeg vil jo gjerne gi dere det dere vil ha – så sunn carbonara skal det bli!
Pasta er byttet ut med squash, men du kan så klart bruke fullkornspasta i stede.
Til 3 personer:
Ingredienser
- 2 squash
- 150 gram bacon eller chorizo
- 200 gram kylling
- 1 purre
- 1 paprika
- 3 never spinat
- 1 boks små tomater
- 3 fed hvitløk
- 1/3 rød chili chili
- 3 fed hvidløg
- 200 gram kremost naturelle
- Sitronsaft
- Salt
- Pepper
Fremgangsmåte
- Start med å dele bacon i terninger og stek den. Legg til siden. Del opp kyllingen i små biter. Gjennomstek denne og legg til siden.
- Hakk hvitløk og chili. Skjær opp purre og paprika. Stek først hvitløk og chili i litt olje. Tilsett så purre og paprika og stek dette i et par minutter på middels varme. Tilsett spinat og tomater. Stek videre til spinaten har falt sammen.
- Tilsett kremost og rør rundt til kremosten har «smeltet». Smak så til med salt, pepper og sitronsaft.
- Ved inn kylling og bacon.
- Strimle squashen med en ostehøvel eller spiralizer.
- Server med sausen.
Håper det smaker!
Stort Smil
Desiree
Comments are closed.