Sunn nutellakake; kun to ingredienser

28. juni 2015 | Godis og kaker

Da sola som var meldt i dag plutselig lot vente på seg kastet jeg meg heller over kjøkkenet mens lillemor fikk kose seg med en film. Vi er alltid så mye på farten, så en slik innedag kom egentlig som bestilt!

Is med kun to ingredienser slo jo ann i går, og denne kaken, den er bedre!

Jeg overdriver nok ikke når jeg sier at det er den beste sjokoladekaken som finnes! Sunn som usunn! Den er myk, kremete, nøttete i smaken, mektig og bare skikkelig nammis!Du trenger kun to ingredienser for å lage denne.

250 gram nutella

2 store egg

 

Men sunn nutella må altså lages først om kaken skal være sunn!

Det tar heldigvis ikke spesielt lang tid! Og med denne porsjonen har du nok til både kake og pålegg. Perfekt!

Du trenger

5 dl hasselnøtter

1 dl honning eller 0,5 dl sukringold

1dl vann

 

3 ss bakekakao

 

Bak først hasselnøttene i ovnen på 180 grader i 10 minutter.

La de avkjøle seg.

Ha nøtter i en blender eller kjøkkenmaskin og kjør dem til en jevn masse. Tilsett kakao, så honning. Banld dette godt sammen! Tilsett så vann litt og litt til du har riktig konsistens. Det er ikke sikkert du trenger alt.

 

Over til kaken.

La ovnen stå på 180 grader.

Ta halvparten av nutallaen og smelt i en kjele eller mikro.

Visp inn eggene og hell røren over i en liten springform. Ha bakepapir i!

Stekes på 180 grader i 30 minutter.

 

Avkjøles før servering.

På bilde ser du dobbel porsjon, den måtte steke i 60 minutter.

 

For å lagre oppskriften direkte på mobilen din bruk gratisappen Bloglovin
HER

 

Satser på at sommeren er tilbake i morgen.

Stort Smil

 

Desiree


28. juni 2015 | Godis og kaker

Kommentarer (43)

 1. JuliaSofie: Hehe 🙂 den usunne versjonen har hvert en slager her hjemme i årevis 🙂

 2. Hei!Jeg må bare legge igjen en kommentar, må bare si at jeg elsker bloggen din.Akkurat nå har jeg fullført 1.treningsuken, basert på løpeprogrammet og styrkeøktene du har lagt ut. Det er SÅ motiverende å ha ett program å forhold seg til.Jeg trener styrke 3 ggr i uken og kondisjon 2 ggr i uken. Øker nok opp kondisjonen etterhvert som dette øker i løpeprogrammet ditt også.Uken min ser slik ut:Mandag – økt 1 kondisjon Tirsdag – styrke på bein/bryst Onsdag – Styrke skuldre/rygg/armer Torsdag – Økt 2 kondisjon Fredag/event Lørdag – Styrke FullkroppJeg må ha ha styrkeøkt etter beinøkten, fordi jeg alltid blir så støl – at intervallløping nærmest er uaktuelt..heheJeg lurte på en liten ting ift til styrkeprogrammet. Hvordan gjør man Lats drag med tau?Jeg har forsøkt å google, men jeg ble liksom ikke noe klokere ;-D Klarer du å forklare det for meg? Jeg måtte være litt kreativ i forrige uke, og endte opp med smale nedtrekk.. men det blir kanskje ikke helt det samme ?? Brukte ikke stang, men ett sånt «håndtak» som man vanligvis bruker i sittende ro.. haha.. nydelig forklaring ;-DTusen takk for en motiverende, inspirerende og fantastisk fin blogg.Blir alltid så glad når du har oppdatert!Nå gleder jeg meg til å ta fatt på uke 2 med treningsprogrammet, og ser frem til 30-20-10 intervall imorgen :-)Ha en fin ny uke! Klemmer fra Ida

 3. Ida: Hei Ida 🙂 Først må jeg huske å takke for skryten 🙂 Jeg er stort sett så opptatt av å svare på det dere lurer på at jeg glemmer det 😉 Du bruker tau akkurat som ved facepull. Forskjellen er et istede for å dra mot ansiktet så drar du tauet ned om mot deg – samme bevegelse som når du staker deg fremover med skistaver 🙂 Nesten strake armer. Bare litt svikt i albuen 🙂 Ble du klokere? 😉

 4. Jepp 🙂 Tusen takk for superraskt svar :-)Jeg ble mye klokere! Da skal jeg teste denne i supersett med facepull, neste gang jeg kjører overkropp 🙂 Tusen takk 🙂

 5. Denne ser jo utrolig godt ut frøken. Helt fantatsisk 🙂 Håper du får en fin dag videre. .

 6. Hei 🙂 Såg kjempegod ut! Er det sånn at man bør fjerne skallet på hasselnøttene etter steking?

 7. Hei! Bruker du allerede nutellaen til dobbel porsjon egg, dvs 5 dl nutella + 6 egg? 🙂

 8. Hei 🙂 har laget nutellaen nå.. Har ingen liten springform, så tenkte bruke store muffinsformer.. Hvor lenge tror du de må stå i ovnen da..??

 9. Hei HeiHar veldig lyst å teste ut nytt kosthold å kom over dette.,Er det slik at man skal bruke hele nøtter? Jeg kjøpte hasselnøttkjerner ? Da blir vel det feil?MvhStine

 10. Hei!Kan man bruke fibersirup i stedet for honning for å lage nutella? I så fall, clear eller gold? Og hvor mye?

 11. Tonje: kjøleskap 🙂 holder til det er tomt 😉 :p hehe, vet ikke. Min har holdt fint i to uker.

 12. Hei!Kan man bruke en annen ingrediens enn hasselnøtter til nutella? Har nøtteallergi.Til rundstykker, knekkebrød, granola erstatter jeg det med diverse frø, men til nutella blir jeg usikker.Ellers takk for en FLOTT blogg. Du er en inspirasjon ☺

 13. Hei! Har kjæreste med diabetes. Kan jeg bruke agavesirup istedenfor honning til å lage Nutella?Mvh Silje

 14. Hvor mange kcal i den? Pga når jeg la den inn ble det sykt mye kalorier 😛 Så flott hvis du i oppskriftene dine skriver kcal pga digger at du lager sunne desserter osv 🙂

 15. Solveig: det er mye 🙂 er jo laget av nesten bare nøtter. Jeg vil ikke legge ut kalorier. Ønsker fokus på sunn mat og næring 🙂

 16. Hei! Prøvde å lage kaken nå, og den står i ovnen. Men er det riktig at nutellaen skal være kornete og tjukk? I blenderen stopper den jo bare opp pga. den seige massen :/ den ble mer flytende og jevn etter jeg smeltet den og hadde i egg.

 17. Jeg vet ikke om kommentaren min kom gjennom. Det jeg lurte på var om det går an å bruke nugatti zero i stedet for nutellaen ? 🙂 altså kun nugatti og egg ?

 18. Hei 🙂 Når jeg har varmet halvparten av nutellaen, hva gjør jeg med den andre halvdelen?Blander di sammen å heller i formen? 🙂 Ikke noen kakebaker, så må hs det inn med teskje 😉

Comments are closed.