Da sola som var meldt i dag plutselig lot vente på seg kastet jeg meg heller over kjøkkenet mens lillemor fikk kose seg med en film. Vi er alltid så mye på farten, så en slik innedag kom egentlig som bestilt!
Is med kun to ingredienser slo jo ann i går, og denne kaken, den er bedre!
Jeg overdriver nok ikke når jeg sier at det er den beste sjokoladekaken som finnes! Sunn som usunn! Den er myk, kremete, nøttete i smaken, mektig og bare skikkelig nammis!
Du trenger kun to ingredienser for å lage denne.
250 gram nutella
2 store egg
Men sunn nutella må altså lages først om kaken skal være sunn!
Det tar heldigvis ikke spesielt lang tid! Og med denne porsjonen har du nok til både kake og pålegg. Perfekt!
Du trenger
5 dl hasselnøtter
1 dl honning eller 0,5 dl sukringold
1dl vann
3 ss bakekakao
Bak først hasselnøttene i ovnen på 180 grader i 10 minutter.
La de avkjøle seg.
Ha nøtter i en blender eller kjøkkenmaskin og kjør dem til en jevn masse. Tilsett kakao, så honning. Banld dette godt sammen! Tilsett så vann litt og litt til du har riktig konsistens. Det er ikke sikkert du trenger alt.
Over til kaken.
La ovnen stå på 180 grader.
Ta halvparten av nutallaen og smelt i en kjele eller mikro.
Visp inn eggene og hell røren over i en liten springform. Ha bakepapir i!
Stekes på 180 grader i 30 minutter.
Avkjøles før servering.
På bilde ser du dobbel porsjon, den måtte steke i 60 minutter.
For å lagre oppskriften direkte på mobilen din bruk gratisappen Bloglovin
HER
Satser på at sommeren er tilbake i morgen.
Stort Smil
Desiree
Comments are closed.