God morgen fint folk.
Mens du leser dette er jeg på god vei innover mot Oslo, til nok en torsdag smekkfull av møter! Med meg er en smoothie, toppet med denne granolaen.
Oppskrifter på granola er det er det flere av her på bloggen. Rett og slett fordi jeg synes det er en helt genial ting å ha i skapet. Uansett hvor travel man har det så har man tid til litt granola med melk eller yoghurt!
Denne gangen har jeg laget en granola med to forskjellige smaker, sjokolade og klassisk, som du enkelt kan variere med det du har av nøtter og frø i skapene. Sukkerfri og supersunn – uten spesialprodukter.
Til en bakeplate trenger du:
Ingredienser
- 1 stor – moden banan
- 2 dl eplesyltetøy uten sukker
- 4 dl havregryn
- 1 dl hasselnøtter – eller andre nøtter
- 1/2 dl chiafrø
- 1/2 dl sesamfrø
- 1 klype salt
Smak: 3 ss bakekakao eller 2 ts kanel + frøene fra 1 vaniljestang
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 160 grader varmluft
- Blend sammen banan, syltetøy og ønsket smak
- Rør inn alt det tørre og fordel massen utover et bakebrett
- Stekes midt i ovnen 20 minutter
- Ta platen ut og del opp granolaen
- Stek videre i 25 minutter til
- Oppbevares i en tett boks
Husk at du kan variere med alt du liker av nøtter og frø, bruk det du har i skapene!
Følg meg gjerne på Instragram (desireeandersen) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER
Stort Smil
Desiree
Er så deilog at det meste du lager er uten spesialprodukter! Jeg får meg liksom aldri til å gidde å bruke flere hundre kroner på sånt.. 🙂 så tommel opp for å gjøre det enkelt!