Sukkefrie kanelsnurrer

SUKKERFRIE SNURRER | bakt uten helsekostprodukter

19. desember 2017 | Boller & Brød

I dag har jeg virkelig gjort noen grep for å få treningen på rett spor igjen. Den største utfordringen akkurat nå er nemlig tid, og det føles rett og slett som et tiltak å skulle kjøre 20 minutter hver vei for å trene egentrening. Saltimer er greit, null problem å motivere seg til å møte opp til rett tid, men styrketrening….

Jeg sier alltid at den beste treningen er den det blir noe av, men jeg merker virkelig at kroppen min trenger styrketrening nå. Så i dag dro jeg rett og slett til byen og oppgraderte hjemmetreningsutstyret mitt – big time!

Gleder meg til å vise dere.

 Noe annet som kan være litt tiltak er å bake søtt og sunt om man først må innom en helsekostbutikk eller bestille noe via nettet. Men nå er det faktisk sånn at man kan bake søtt og sunt uten mandelmel, sukrin, fibersirup og alle disse tingene. Denne bolledeigen er sukkerfri, men alle ingrediensene finner du på en hvilken som helst matbutikk.

Sukkefrie kanelsnurrer

Til 12 boller trenger du:

Ingredienser

 • 1 pakke fersk gjær
 • 600 gram gresk yoghurt med vaniljesmak
 • 4 dl lunken eplejuice
 • 2 ts kardemomme
 • 1 knipe salt
 • 600 gram lyst speltmel+ litt ekstra til justering

Fremgangsmåte

 1. Rør ut gjær i eplejuicen.
 2. Bland inn yoghurt, krydder og salt
 3. Tilslutt rører du inn melet.
 4. Elt deigen godt i minst 10 minutter i kjøkkenmaskin, minst 15 min for hånd.
 5. Hev til dobbel størrelse – ca. 60 min avhengig av hvor varm det er hjemme hos deg

Jeg har fylt mine med pepperkakefyll. Det er jo tross alt jul, men du kan bruke kanel.

Sukkerfri pepperkakesnurrer

Fyll:

Ingredienser

 • 10 store dadler uten sten
 • 1 ss kanel
 • 1 ss kardemomme
 • 1 ts ingefær
 • 1/2 ts malt nellikk
 • Ca. 1/2 dl varmt vann

Fremgangsmåte

 1. Start med å legge dadlene i bløt i varmt vann i ca 10 minutter.
 2. Hell av vannet og tilsett krydder.
 3. Mos med en stavmikser, tilsett litt varmt vann for å få et mer smidig fyll

Fremgangsmåte

 1. Kjevle ut deigen til et stort rektangel.
 2. Bre fyllet utover og rull sammen.
 3. Del opp i 10 – 12 snurrer.
 4. Sett til etter heving i 45 minutter.
 5. Pensle med ett egg og stek på 180 grader varmluft i 13-15 minutter.

Med eller uten glasur?

Glasur:

Ingredienser

 • 50 gram myk smør
 • 100 gram kremost
 • 100 gram sukrinmelis
 • 2 ss sitronsaft

Visp sammen

Følg meg gjerne på Instragram eller Snapchat (desireeandersen) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

 

19. desember 2017 | Boller & Brød

Kommentarer (2)

Comments are closed.